Back

ⓘ Truwèlu




Truwèlu
                                     

ⓘ Truwèlu

Truwèlu, utawa Trewelu, utawa terwèlu utawa ing Basa Inggris diarani Hare kalebu kulawarganing leporidae lan genusé lepus. Kéwan iki sadulur karo Kelinci. Kéwan iki pinter ing colong playu, lan playuné bisa nganti 70 km/ jam. Uripé ya dhèwèkan utawa karo pasangané waé.

Bedané karo kelinci ya iku: sikil mburiné truwèlu luwih dawa lan kuwat ketimbang kelinci, lan wiwit lair, truwèlu wis ana wuluné uga wis bisa ndeleng isining jagat.

Kéwan iki uga isinan tur wedèn, yèn ana manungsa, langsung colong playu. Ing nagara-nagara Walanda, truwèlu bisa malih warna pinuruting mangsa. Ing mangsa katiga, warnané dadi coklat utawa klawu, nanging ing mangsa salju, warnané bisa dadi putih kaya kapas. Malih warna iki dimaksudké supaya ora katon karo kéwan-kéwan liyané sing mangan truwèlu kaya ta cerpele, srenggala lan sapanunggalé.

                                     
  • 2.400 jiwa lan kanthi tradhisional dijuluki lapin, dhedhasar cacahing truwèlu kang manggon ing pulo mau. Sawisé basa Perancis wis ora dadi basa resmi
  • lan jejanganan. Tangga teparone bruwang: truwèlu srenggala, bajing, landhak lan sapanunggalané. Sing truwèlu senengané nyolongi wortelé bruwang, sing
  • kalebu bangsaning Mamalia utawa kéwan nyusoni, lan tansah sapaduluran karo Truwèlu lan Pika. Kelinci wis kasebar saindhenging jagad kajaba ing tlatah Antartika
  • ing désa - désa, kêmbang Randha Tapak kerep dinggo pakan ternak kaya ta truwèlu wedhus, apa déné sapi. Compositae tumeka watês pupunjung Ind: ekstrem
  • lan taman. Kuliner ingkang khasipun Telaga sarangan inggih punika Sate Truwèlu Pratélan tlaga lan wadhuk ing Indonésia kumpulan.info diunduh tanggal
  • lan sang ibu ora disebutaké jenengé kanca - kanca Bambi kaya ta Thumper truwèlu irung jambon Flower sigung lan Faline, kanca mangsa cilikan sisan