Back

ⓘ Surat Al Ma’aarij




Surat Al Ma’aarij
                                     

ⓘ Surat Al Ma’aarij

Surat Al-Maarij iku surat angka 70 sajeroning al-Quran. Surat iki kagolong surat Makkiyah kang dumadi saka 44 ayat. Dijenengi Al Ma’aarij kang tegesé papan munggah dijupuk saka tembung Al Ma’aarij kang ana ing ayat ka 3 surat iki. Para ahli tapsir maringi sawatara penafsiran ngenani bab iki antarané langit, nikmat karunia lan drajat utawa tataran kang diparingaké Allah marang ahli swarga.

                                     

1. Pokok-Pokok Isi

  • Amal-amal tumindak kang bisa nggawa manungsa menyang martabat kang dhuwur
  • Azab Allah ora bisa disélaki kanthi tebusan apa waé
  • Pènget Allah bakal ngganti kaum kang duraka kanthi kaum kang luwih apik.
  • Préntah sabar marang Muhammad sajeroning ngadhepi poyokan lan kaingkaran wong-wong kafir
  • Sipat-sipat manungsa kang njlomprongaké mlebu geni neraka
  • Kedadéyan-kadadéan ing dina kiyamat