Back

ⓘ Sasradigdaya




                                     

ⓘ Sasradigdaya

Raden Tumenggung Sasradigdaya salah sijing bupati ing Kabupatèn Adikarta, wewengkon Pakualaman kang ing taun 1951 lumebur dadi ing Kabupatèn Kulon Praga. Sasradigdaya disarekake ing Kuburan Nosari ing Panjatan, Kulon Praga. Ing sekarane tinulis manawa wiyosé ing dina Jemuwah Kliwon 6 Rejeb taun Jimawal 1251H lan sedane dina Rebo Legi 11 Dzulqodah taun Dal 1310H.

                                     

1. Karya Sastra

Lumrahé priyayi jaman biyèn, Sasradigdaya uga winasis ing babagan sastra kang awujud tembang macapat. Salah sijiné ya iku Dasanama saha Pepali kang saiki sinimpen ing pabukon Pakualaman.

                                     
  • Bupati - bupati kabupatèn Adikara nganti taun 1951 ya iku: Tumenggung Sasradigdaya R. Rio Wasadirdjo R.T. Surotani R.M.T. Djayengirawan R.M.T. Natasubrata