Back

ⓘ Pertempuran Aleppo 2012




Pertempuran Aleppo 2012
                                     

ⓘ Pertempuran Aleppo 2012

Pertempuran Aleppo, uga diarani baboné pertempuran, iku sawijining konfrontasi militèr sing isih lumaku ing Aleppo, Suriah antara Tentara Pambébasan Suriah Free Syrian Army lan militèr Suriah. Pertempuran wmiwiti ing tanggal 19 Juli 2012 minangka péranganing Perang sadulur Suriah. Pertempuran diwiwiti kanthi serangan wadyabala pambébasan Suriah menyang kutha, ya iku kutha sing gedhé dhéwé ing Suriah lan nguwasani papan-papan wigati tumrap ékonomi lan strategis.