Back

ⓘ Kenthang kleci




Kenthang kleci
                                     

ⓘ Kenthang kleci

Kenthang ireng utawa kenthang kleci J. K. Morton syn. Plectranthus tuberosus Benth. syn. C. edulis Blume syn. C. rotundifolius A. Chev. & E. Perrot syn. C. parviflorus Benth.; suku Lamiaceae) tuwuhan kang potensial kanggo sumber pangan alternatip lan uga kanggo obat. Umbiné ukuran sak jempol warna soklat utawa ireng. Lumrahé diolah kanthi dijangan santen.

Umbi ngandhut nganti 20% karbohidrat mligi pati lan sakiwa-tengené 2% protéin.

Tuwuhan iki asalé saka Afrika Kulon, tahan serangan lelara amarga jamur, nanging ora tahan serangan nematoda.