Back

ⓘ Kambium




Kambium
                                     

ⓘ Kambium

Kambium ya iku pérangan saka wit-witan kang wujud ayid, manggon ana ing antarané kulit lan pang. Lumrahé pang kang jinis iki atos lan didarbèni déning uwit kang umuré dawa. Kambium ing kayu nduwèni fungsi minangka jalur dat hara saka jero lemah nganti godhong, sarta naluraké kasil fotosintetis, kang gunané kanggo panganan wit-witan.

                                     
  • ilmu biologi, kang kasebut klika ya iku sakabèhing pérangan sajabaning kambium kalebu ing oyot tuwuhan. Klika nutupi kayu lan kapérang saka sisih njero
  • parenkim endodermis kayu pembuluh pembuluh kayu lan pembuluh tapis lan kambium sajeroning tetuwuhan dikotil. Lapis njaba oyod kerep dilindhungi déning