Back

ⓘ Candhi Dièng




                                     

ⓘ Candhi Dièng

Candhi Dièng ya iku kompleks candhi kang asifat Siwa, kang mapan ing dataran tinggi Dièng, ya iku ing désa Dièng, kalurahan Dieng Kulon, Kacamatan Batur, Kabupatèn Banjarnegara, Jawa Tengah. Candhi-candhi ing komplek Dièng saiki cacahé sautara 8 candhi, kang asalé saka abad VIII-IX. Ing komplek iku tinemu prasasti kang duwé angka taun 713 Saka utawa 809 Masehi. Candhi-candhi ing Dieng dijenengi wayang, ya iku Candhi Arjuna, Candhi Semar, Srikandi, Puntadéwa, Sembadra, Bima, Dwarawati, Gatotkaca.

                                     
  • Candhi Bima iku candhi Hindhu kan ana ing komplek Percandhian Dieng. Candhi Bima iki candhi gedhé dhéwé ing Candhi Dièng Wujud yasan Candhi Bima iki memper
  • arsitèkturipun, candhi punika gadhah wangun ingkang mèmper kaliyan komplèks Candhi Gedhong Sanga ugi mèmper kaliyan Candhi Dièng Dipunkintenaken Candhi Ngempon
  • yaiku: Candhi Arjuna Candhi Ratu Baka Candhi Banyunibo Candhi Barabudhur Candhi Ceto Candhi Dièng Candhi Gebang Candhi Gedhong Songo Candhi Gunung Wukir
  • Komplék Candhi Arjuna punika arup kumpulan candhi Candhi ingkang wonten ing komplék candhi punika kadostah candhi Arjuna, candhi Semar, candhi Srikandi
  • Gunung Slamet, banjur rada mangétan ana komplèks pagunungan Dièng ing dataran tinggi Dièng Banjur sakidul - wétané ana latar Kedhu kang winatesan déning