Back

ⓘ Dhaulagiri




Dhaulagiri
                                     

ⓘ Dhaulagiri

Dhaulagiri inggih punika gunung ingkang inggilipun urutan kaping pitu wonten ing donya. Gunung Dhaulagiri inggilipun 8167 mèter Gunung punika papanipun manggèn wonten ing sisih kilènipun Pokhara, minangka kutha regional ingkang wigati dados pusat wisata. Dhaulagiri punika tegesipun "Gunung Putih".

Sabibaripun panemuan wonten ing taun 1806 kaliyan donya ing sisih kilèn, Dhaulagiri punika dipunanggep gunung ingkang paling inggil wonten ing donya. Sisih kidul kaliyan kilènipun Dhaulagiri punika dados titik ingkang gadhah sesawangan. Gunung punika gadhah puncak ingkang cacahipun gangsal welas, ingkang sadaya puncak punika inggilipun 7000 mèter.

                                     

1. Aksès

Papan Anggegana ingkang paling cerak kaliyan Dhaulagiri inggih punika Kathmandu. Manawi badhé minggah dhateng puncak gunung punika kaprayogakaken nalika wulan April, Mèi, Sèptèmber kaliyan Oktober.