Back

ⓘ Buda ing Polen




Buda ing Polen
                                     

ⓘ Buda ing Polen

Agama Buda ing Polen asalé lagi ana wiwit awal abad kaping-20 nalika nagara iki miwiti gayutan karo nagara-nagara Asia-Wétan kaytata Tiongkok, Jepang, lan Koréa. Sawisé Perang Donya II, wong-wong Polen ing tanah sabrang akèh sing mlebu agama Buda utawa nggabung karo organisasi Buddhis. Banjur sawisé rejim komunis ing Polen sirna sawisé taun 1989, agama iki bisa tumuwuh ing swasana sing luwih toleran. Saiki cacahé wong Buda ing Polen kira-kira 5.000 jiwa.

Saiki kabèh madahab agama Buda bisa tinemu ing Polen, kalebu Theravada, Mahayana Zen lan Jodo Shinshu sarta Buda Tibet.

Ing Mèi 2004, Dalai Lamakaping XIV; Tenzin Gyatso mbuka pérangan Buda ing Kapustakan Pomerania ing Szczecin Stettin.

                                     
  • wong Polen keturunan bangsa Tatar kang wis atusan taun manggon ing kéné kaya wong Yahudi. Cacahé umat Muslim kurang luwih ana 30.000 jiwa. Wong Buda uga
  • November - 21 Dhésèmber Wuku Tambir Lintang Kuda Padangon Dangu Padéwan Brama Dina Buda Rabu Paringkelan Paningron Pasaran Legi Lambang Dinten Areng. Tanggal 9
  • 1990 Vatican City - 1984 Budapest, including the Banks of the Danube, the Buda Castle Quarter, the Andrássy Avenue and the Millennium Underground - 1987
  • Agung, Thailand Bolesław ingkang Agung Buda Yodfa Chulaloke ingkang Agung, Thailand Casimir ingkang Agung, Polen Charles ingkang Agung Conrad ingkang Agung
  • suksès minangka kepala komandan wadyabala ing mangsa konflik kang pungkasan, ya iku Perang Suksesi Polen Nanging ing Austria reputasi Eugene tetep ora bisa