Back

ⓘ Taman Pelangi




Taman Pelangi
                                     

ⓘ Taman Pelangi

Taman Pelangi utawi Taman Lampion kalebet salah satunggaling papan pariwisata ingkang bikakipun wanci ndalu wonten ing Yogyakarta. Dipunwastani Taman Pelangi Amargi wonten ing taman punika sadaya papan dipunrias kaliyan lampu lan lampion ingkang awujud manéka warna kados ta:

  • kéwan darat lan laut: iwak, uwur-uwur, sawer lsp.
  • tokoh kartun: Doraemon, Spongebob, Mickey Mouse, Hello Kitty, Winnie The Pooh lan sakpiturute.
  • kembang,
  • simbol Kutha Ngayogyakarta kados Tugu Jogja.

Taman Pelangi Yogyakarta punika gadhah langkung saking 20 jinis wahana dolanan, 25 stand panganan lan unjukan.

                                     

1. Manéka warni rékréasi Taman Pelangi

Kajawi punika wonten ing Taman Pelangi ugi kathah arena kanggé rekreasi kados ta:

  • Papan kanggé mancing,
  • Wahana dolanan kados ta: Auro Bungee, Batery Car, Becak mini, Bola air, Helicak, Boom Car, Puri Hantu lan Trampolin.
  • Taman lampion,
  • Panggung kanggé pagelaran seni.