Back

ⓘ Lyndon B. Johnson




Lyndon B. Johnson
                                     

ⓘ Lyndon B. Johnson

Lyndon Baines Johnson kang diparabi LBJ ya iku Présidhèn Amérikah Sarékat angka 36. Sawisé ngléwati salah sijining karir sing dawa ing Kongrès Amérikah Sarékat, Johnson njabat minangka Wakil Présidhèn Amérikah Sarékat angka 37. Ing taun 1963, panjenengané nggantekaké John F. Kennedy sing tilar donya amarga dipejahi.

Panjenengané uga pernah njabat Ketua Minoritas Parté Dhémokrat ing Senat. Minangka présidhèn, panjenengané tanggungjawab kanggo pengesahan sapropirané undang-undang sing ambuné liberal, kalebu Gerakan Hak Sipil Amérika taun 1955-1968, Medicare, program "War on Poverty". Kuwi kabèh ènèk ing program Great Society. Kanthi urut, LBJ ngundhakaké wadyabala AS ing Perang Vietnam, saka 16.000 ing taun 1963 dadi 550.000 ing awal 1968, nalika punjul 1000 bala AS mati per wulan. LBJ dipilih manèh ing taun 1964, nanging pencalonané ing taun 1968 gagal minangka kasil gejolak ing njero parténé, banjur panjenengané mbiwara manawa panjenengané ora gelem mèlu pamilihan. Johnson dikenal jembar amarga kapribadian sing sok kuasa lan nyerang para pulitikus utama. Warisané angèl diukur, amarga kemajuan sing digawé ing babagan hak-hak sipil lan program "Great Society", dikisruhaké déning masalah Perang Vietnam.

Amarga nggantekaké Présidhèn Kennedy, ing mangsa kalungguhan kapisan panjenengané ora dikancani déning wakil présidhèn. Salanjuté kapilih nalika nglakokaké mangsa kalungguhan keloro, panjenengané dikancani déning Wakil Présidhèn Hubert H. Humphrey. Garwa saka Lady Bird Johnson iki tilar donya ing peternakan LBJ ing Stonewall, Texas, tanggal 22 Januari 1973.

                                     
  • Highmore, aktor Harry S. Truman, présidhèn AS Rod Stewart, penyanyi Lyndon B Johnson wakil présidhèn dan présidhèn AS Danny De Vito, aktor Kylie Minogue
  • from the Whig party in 1841. Assassinated. Abraham Lincoln and Andrew Johnson were, respectively, a Republican and a Democrat who ran on the National
  • Nagara Jacqueline Kennedy Gil Bellows minangka David Powers Sean McGraw minangka Lyndon B Johnson Rory Cochrane minangka Earl Rose Mark Duplass minangka Kenneth O Donnell
  • 1969 - 1973 Tidak Ada 1973 Gerald R. Ford 1973 - 1974 Sadurungé Lyndon B Johnson Pengganti Gerald Ford Wakil Présidhèn Amérikah Sarékat ke - 36 Masa jabatan
  • sikap kaibuan liyané, sarta komentar bab Martin Luther King, Jr. lan Lyndon B Johnson Obama sabanjuré menang ing sawelas kaukus lan pamilihan pisanan primary
  • 1961  22 November 1963 Wakil Presiden Lyndon B Johnson Sadurungé Dwight D. Eisenhower Pengganti Lyndon B Johnson Senator AS dari Massachusetts Masa jabatan
  • sikap kaibuan liyané, sarta komentar bab Martin Luther King, Jr. lan Lyndon B Johnson Obama sabanjuré menang ing sawelas kaukus lan pamilihan pisanan primary