Back

ⓘ Kaisar Romawi




Kaisar Romawi
                                     

ⓘ Kaisar Romawi

Kaisar Romawi inggih punika pangrèh Romawi sadangunipun periode kakaisaran. Bangsa Romawi boten gadhah satunggal istilah tartamtu kanggé kalungguhan punika: gelar latin kados imperator, augustus, caesar, lan princeps saged dipungayutaken dhateng kalungguhan punika. Salebeting praktekipun, kaisar inggih punika panguwaos ingkang inggil wonten Romawi lan panglima ingkang inggil legiun Romawi.

Minangka pamangku kalungguhan princeps Senatus, kaisar saged bikak lan nutup saben wekdal senat, nyusun agenda senat, damel aturan kanggé dipunturuti déning senat, lan kepanggih kaliyan duta besar asing minangka sesulih senat. Njabat minangka pontifex maximus damel kaisar dados pemimpin paling inggil keagamaan, paring piyambakipun wewenang kanggé mandhégani sadaya upacara keagamaan, ngresikake kuil, ngatur surya Romawi nambahake utawi busak dinten manawi dipunbetahaken, milih perawan vesta lan flamine, mandhégani Collegium Pontificum perkumpulan pendeta, lan meringkas dogma agama Romawi.

                                     

1. Pranala njaba

  • ing basa Inggris UNRV
  • ing basa Inggris Kemunduran Romawi
  • ing basa Inggris Pemimpin Romawi
  • ing basa Inggris Ensiklopedia mengenai pemimpin Romawi
  • ing basa Inggris Hukum Romawi
                                     
  • Tembung kaisar asalé saka basa Latin caesar kang mauné iku jeneng dhiri kaisar Romawi Julius Caesar. Wiwit Julius Caesar, kaisar - kaisar Romawi migunakké
  • kanthi gelar Kaisar Oktavianus Augustus utawi Kaisar Augustus basa Latin: Imperator Caesar Divi Filivs Avgvtvs punika Kaisar Romawi sepindhah lan
  • pulitikus, lan kaisar Romawi Panjenenganipun punika kakiyatan ing sawingkingipun tahta nalika periode 410 - an, lan nalika taun 421 dados kaisar sesarengan
  • 44 SM - 476 sebutan tumrap nagara iki sawisé direorganisasi déning Kaisar Augustus. Kakaisaran Romawi Wétan Kakaisaran Bizantium 330 - 1453 Angka Romawi
  • Itali, dhèwèké ngrasa nduwé hak nyandang gelar Kaisar Imperator kaya ing jamané Kamaharajan Romawi kala embèn lan dinobataké kaliyan Paus ing taun
  • Julius Nepos 430 M 480 M iku Kaisar Romawi Barat kang kanthi cara de facto wiwit saka 474 M nganti 475 M lan de jure nganti 480 M. Para sejarawan
  • limrahipun dipunmangertosi kanthi asma Justinianus yang Agung, inggih punika Kaisar Romawi Wétan Bizantium ingkang nguwasani Bizantium saking taun 527 ngantos
  • Stefan Nemanjić saka Serbia, banjur karo Kaisar Alexius V Ducas, sawisé iku karo Leo Sgurus saka Korintus. Kakaisaran Romawi Wétan Cithakan: Kaisar Romawi
  • Konstantinopèl, lan dikuasani déning kaisar - kaisar panggantiné kaisar Romawi kuna sawisé lèngsèré Kamaharajan Romawi Kulon. Boten wonten konsensus ngenani
  • Kalendher Grégorius. Tembung iku dijupuk saka Basa Walanda sing njupuk saka asmane Kaisar Romawi Julius Caesar. Sasi iki duwé 31 dina 2007 2008 2009 2010
  • Cithakan: Politik Romawi kuna Pontifex Maximus ya iku pendeta kang paling dhuwur sajeroning Collegium Pontificum Perkumpulan pendeta ing mangsa Romawi kuna. Jabatan