Back

ⓘ West Bromwich Albion F.C




West Bromwich Albion F.C
                                     

ⓘ West Bromwich Albion F.C

West Bromwich Albion Football Club ya iku salah sawijiné klub bal-balan saka Inggris kang dhuweni panggonan ing West Bromwich, West Midlands. Ngadekake ing taun 1878. Nalika taun 1900, klub iki duwé kandhang tetandhingan ing Stadion The Hawthorns lan kapasitase 26.484 penonton. Seragam dheknen ya iku biru-putih mula ajejuluk The Baggies. Albion iku salah sawijining anggota kang ngadekake The Football Language ing 1888 lan enthuk pendukung kanggo eksistensi sepakbola ing inggris. WBA wis tau juara champion ing inggris kapisan, ing 1919-20, nanging luwih sukses ing FA Cup, wis tau menang nganti ping lima. Juara pertama kali ing taun 1888 nalika kejuaran ngadhek, lan 1968 WBA tau menang, awit saka iku WBA ora tau manèh menang FA Cup utawa Liga Inggris. Tim iku nganggo warna biru lan putih garis-garis kanggo ngenang sajarah club iku. WBA dhuweni rival awit pangadhekan nganti saiki, club rival iku kang padha-padha sak daerah wétan, club rival iku ya iku Aston Villa, nanging luwih abot rival ya iku Wolverhampton Wanderers kang dijenengi Derbi Kutha Ireng nalika tanding.

                                     

1. Sajarah

West Bromwich Albion iku digarap olèh West Bromwich Strollers ing taun 1878 saka tiyang kang duwé gawé George Salters Spring Works ing daerah West Bromwich, lajeng ing Staffordshire, nanging saiki dadi péranganing pérangan kutha administratif West Midlands. Klub punika asmane digubah ing taun 1880.

                                     

2. Pemain

Cithakan:Diperbarui

Skuat Utama

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

Dipinjamkan

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

Mantan Pemain

Kajaba péranganing selebrasi ulang taun ke 125 taun ing taun 2004, Survey kang dianakake official West Bromwich Albion ing website lan ariwarta kanggo nggolèk West Bromwich Albion best player spanjang wektu.

                                     
  • saiki dadi manajer klub West Ham United. Bolton Wanderers F.C Football League Second Division: Juara 1977 78 Limerick F.C League of Ireland First
  • Arsenal F.C Sakdawané mangsa 2014 nganti 2015 piyambaké ora bisa main amarga cedera ndhik dengkulé. Piyambaké tau disilihné ana ing West Bromwich Albion F
  • main ing tim dados juru main cadhangan ing League Cup mengsah klub West Bromwich Albion wekdal tanggal 25 September 2013. Iwobi pindhah dhateng klub Arsenal
  • bal - balan Everton F.C lan minangka kaptèn timnas Wales. Dhèwèké main mligi minangka bèg tengah. Sawisé metu saka West Bromwich Albion minangka pemain kang
  • Panjenengané main kanggo Arsenal F.C ing Liga Inggris lan Timnas Inggris. Panjenengané minangka lulusan akademi Arsenal F.C kang dadi tenar sasuwené FA
  • Southampton Sheffield United Shieffield Wednesday Tottenham Hotspur West Bromwich Albion Burnley Hull City Pirouzi Esteghlal Foolad Fram Reykjavík Fylkir
  • players: As at 19th May 2019 PDF English Football League. Dibukak ing 13 July 2019. Profile Shrewsbury Town F.C Dibukak ing 4 September 2019.