Back

ⓘ Tri Mas Getir




                                     

ⓘ Tri Mas Getir

Tri Mas Getir ya iku salah sijining filem Indonesia kang diparagani déning Tora Sudiro, Indra Birowo, Vincent, Titi Kamal, Robby Tumewu, Tino Sareongalio, Cut Mini lan Emmy Lemu. Film iki digawé taun 2008.

                                     

1. Cerita Cendhak

Cerita wiwit saka telung wong kang kekancan, Ciang Pek, Ujang lan Sugeng. Ciang Pek taksih manggon sareng kaliyan simbah kakunge lan dhèwèké dadi ahli waris perguruang kungfu/wushu. Sugeng gadhah garwa kang lemu, namane Susi, Ujang, Bapake pengusaha rumah makan kang sukses lan duwé kekarepan krama kaliyan Katrina Katrodipuro, bintang filem misuwur kang ayu. Dhèwèké katelon kekancan raket lan makarya sesarengan mawa figuran lan remen sanget kaliyan Katrina.

Sugeng lan Ujang iku murid perguruan wushu gadhahane engkong Ciang Pek. Sawijining dina engkong Ciang Pek séda. Ana ing pemakamane, gembong mafia kang namane Munar Sapawi teka lan kepéngin nagih utang kang gedhene 200 yuta lan ngancem bakal nyita perguruan wushu yèn ora bisa nglunasi utang mau.

Amerga wis putus asa, Sugeng ngusulake solusi sing ora nalar ya iku nggawa mlayu Katrina. Kanggo ngleksanakae rencana iku, Sugeng nyilih dhuwit marang Munar Sapawi kanggo tuku piranti-piranti sing dibutuhake. nanging dhèwèké kabèh salah nyulik. Kang di culik ya iku Fatima, bintang filem kang wis ora misuwur. Amerga wis kadung, wong telu iku tetep njaluk dhuwit tebusan marang Star Joni, prosedure kanggo nebus Fatima. Jebul Star Joni nulak amarga Fatima wis ora payu.

                                     

2. Pratélan Paraga

  • Tora Sudiro mawi Ciang Pek
  • Tino Saroengalomawi Munar Sapawi
  • Robby Tumewu mawi Star Joni
  • Titi Kamal mawi Katrina Katrodipuro
  • Emmie Lemu mawi Susi
  • Vincent mawi Ujang
  • Indra Birowo mawi Sugeng
  • Cut Mini Theo mawi Fatima
                                     
  • Ekspedisi Madewa 2006 Naga Bonar Jadi 2 2007 D Bijis 2007 Tri Mas Getir 2008 Si Jago Merah 2008 Setannya Kok Beneran? 2008 The Maling
  • diarani Mago. Film kang atu dibintangi Cut Mini Theo. Arisan 2003 Tri Mas Getir 2008 Laskar Pelangi 2008 Kawin Kontrak Lagi 2008 Meraih Mimpi
  • manèh ning filem layar lebar liyané, kaya ta filem DROP OUT 2008 TRI MAS GETIR 2008 TIPU KANAN TIPU KIRI 2008 DOA YANG MENGANCAM 2008 lan