Back

ⓘ Chondrichthyes




Chondrichthyes
                                     

ⓘ Chondrichthyes

Chondrichthyes atawa iwak kang duwé balung rawan yaiku iwak kang duwé untu, duwé sirip sapasang, bolongané irung ana loro, sisik, jantung rong ruang, lan balung kang saka balung rawan dudu balung sajati. Dibagi dadi rong subkelas: Elasmobranchii lan Holocephali.

                                     

1. Anatomi

Balung

Balungé iku rawan, urip ning banyu payau. Notokorda, kang ana ning kéwan enom, suwi-suwi digantikaké karo balung rawan. Chondrichthyes uga ora duwé rusuk, mula manawa kéwan iki metusaka banyu, awaké kéwan iki bisa ngrusak organ kang ana ning jroné awak sadurungé kéwan iki mati lemes.

Amarga ora guweni sungsum balung, sel darah merah diprodhuksi ning limpa lan jaringan mirunggan ning kelaminé. Kéwan iki ngasilaké organ kang karan Leydig kang namung ana ning iwak balung rawan, meski ana uga kang ora duwé. Organ unik liyané yaiku organ epigonal kang mungkin duwé peran ning sistem kekebalan. Subkelas Holocephali, grup kang terspesialisasi, ora duwé organ iki. Chondrichthyes kaya ta Fossil urip kaya ta Hiu.

                                     
  • spésies kalebu lamprey lan iwak hag iwak mawa balung enom kelas Chondrichthyes 800 spésies kalebu iwak yu lan iwak epé lan sisané kagolong iwak
  • Batoidea utawa Rajomorphii ing basa Indonésia Ikan Pari iku superordo Chondrichthyes Iwak epé kawangun saka 450 jinis. Ngenani pamérangan iwak iki durung
  • ingkang dipunwastani operkulum. Déné ulam ingkang balungipun rawan Chondrichthyes angsangipun boten gadhah tutup angsang. Wujud angsang punika awujud
  • ngèlmiah Karajan: Animalia Filum: Chordata Subfilum: Vertebrata Klas: Chondrichthyes Subklas: Elasmobranchii Superordho: Selachimorpha Ordo Carcharhiniformes
  • Pasifik Klasifikasi ngèlmiah Karajan: Animalia Filum: Chordata Klas: Chondrichthyes Ordho: Rajiformes Famili: Myliobatidae Subfamili: Mobulinae Génus: Manta