Back

ⓘ Pterois




Pterois
                                     

ⓘ Pterois

Pterois iku génusé iwak segara sing mawa wisa. Iwak iki dumunung ing laladan Samudra Indhi lan Samudra Pasifik. Pterois katitik saka pakulitané sing wernané mencorong lorèk abang, putih, krèm, lan ireng, kèpèté sing mentèrèng, lan jejari kèpèté sing mencongat tur mawa wisa. Pterois radiata, Pterois volitans, lan Pterois miles iku spésies sing paling kerep disinaoni ing sajeroné génus iki. Spésies-spésies Pterois wis kaloka minangka iwak akuariyum. Sanajan ta mangkono, P. volitans lan P. miles ingaran spésies invasif ing Samodra Atlantik iring kulon, Segara Karibia, lan Segara Tengah.

                                     

1. Spésies

Dinané iki, ana 12 spésies sing diakoni ing sajeroné génus iki:

  • Pterois sphex D. S. Jordan & Evermann, 1903 Hawaiian turkeyfish
  • Pterois russelii E. T. Bennett, 1831 Soldier lionfish
  • Pterois paucispinula Matsunuma & Motomura, 2014
  • Pterois volitans Linnaeus, 1758 Red lionfish
  • Pterois lunulata Temminck & Schlegel, 1843 Luna lionfish
  • Pterois radiata G. Cuvier, 1829 Clear-fin lionfish
  • Pterois brevipectoralis Mandritsa, 2002
  • Pterois antennata Bloch, 1787 Spot-fin lionfish
  • Pterois miles J. W. Bennett, 1828 Devil firefish
  • Pterois mombasae J. L. B. Smith, 1957 Frill-fin turkeyfish
  • Pterois andover G. R. Allen & Erdmann, 2008 Andover lionfish
  • Pterois cincta Rüppell, 1838 Red Sea lionfish
                                     
  • Plathak kertas Platax pinnatus Skorpion Pterois antennata Skorpion Pterois volitans Skorpion Pterois miles Skorpion jago Dendrochirus zebra Sérsan