Back

ⓘ Iwak Bilih




                                     

ⓘ Iwak Bilih

Iwak Bilih iku sajinising iwak banyu tawa sing èndemik ing Tlaga Singkarak lan kali-kali saindhengé, Sumatra Kulon. Iwak iki cilik-cilik lan maksimal gedhéné dadi 11 mm. Iwak Bilih isih karabaté Iwak Wader sing luwih akèh sumebar.

                                     

1. Kagunan

Iwak bilih iku kalebu iwak konsumis sing wigati, minimal kanthi lokal ing tlatah asalé ya iku Sumatra Kulon. Iwak iki bisa nguwasani andil prodhuksi iwak ing Telaga Singkarak nganti 73.8% ing taun 2003 sing gunggungé nganti 352.3 ton. Nanging sajatiné prodhuksi iki wis anjlog kanthi drastis yèn dibandhingaké ing taun 1998 sing gedhéné ana 736.46 ton. Olèhé anjlog iki wis diramal sadurungé.

Padatané iwak bilih diolah mawa digaringaké lan diasinaké dadi bisa awèt suwé.

Iwak iki naté dadi komoditas èkspor lan didol menyang nagara tetangga Malaysia lan Singapura. Nanging émané wis tau mèh cures déné olèhé golèk iwak iki ora sadar lingkungan urip.

                                     
  • Padang Pariaman. Ing tlaga iki ana spésies iwak èndèmik sing misuwur, ya iku Iwak Bilih iwak sabangsa Iwak Wader. adb.org Impact Evaluation Study Of Asian
  • Iwak buntak utawa iwak bluntak Tetraodontidae punika famili saking ulam muara lan segara saking ordho Tetraodontiformes Kanthi morfologi, ulam ingkang
  • ing lèpèn, wonten iwak alit wonten astanipun saéngga ratu mangertos bilih iwak punika nyuwun pitulungan. Saéngga belia mbekta iwak mau saha ndamelaken
  • Iwak kod punika salah satunggaling iwak ingkang gesangipun wonten ing samudra. ulam kod kalebet spésies ingkang hatinipun saged dipun - produksi kanggé
  • Iwak Sumatra Puntius tetrazona punika jinising iwak alit saking anggota suku Cyprinidae, anak suku Cyprininae. Nama mau minangka nama perdagangan dados
  • dhedhasar paningal lan rakus dhateng mangsanipun Collete ngandharaken bilih ciri morfologi ulam cakalang punika awakipun awujud fusiform, ndawa, lan
  • suwadakar Poelicia reticulata inggih punika salah satunggaling spésies iwak hias ingkang paling kawéntar wonten ing donya. Amargi saking gampangé adhaptasi
  • Bilis, bilih utawi bako Mystacoleucus padangensis punika satunggaling jinis iwak toya tawar anggota suku Cyprinidae ingkang panyebaranipun winates ing
  • paréntah dhumateng pemimpin Angkatan Darat lan Angkatan Laut Amérikah Sarékat, bilih pengujian senjata nuklir badhé dipunprelukaken saperlu nemtokaken èfék bom