Back

ⓘ Bontang FC




Bontang FC
                                     

ⓘ Bontang FC

Bontang FC ya iku klub bal-balan profesional kang markase ana ing Kutha Bontang, Kalimantan Wétan, Indonésia. Tim kang awalé andhuweni jeneng PS Pupuk Kaltim Galatama iki dumadi ing tanggal 18 Juni 1988 déning perusahaan PT Pupuk Kaltim lan diikutsertake kang pertama marang kompetisi Galatama ing taun kang padha. Bontang PKT ya iku sawijining saka pirang-pirang tim kang durung tau terdegradasi saka Divisi Utama, saiki Superliga). Bontang PKT dugi mèlu dhéwé uga mèlu turnamen Piala Winners Asia. Ing tanggal 12 Juni 2009, Bontang PKT ngubah jenenge dadhi Bontang FC wiwit klub iki pindah tangan saka PT Pupuk Kaltim marang Pamaréntah Kota Bontang.

                                     

1. Pemain

Skuat Utama

Data juru main kanthi terakhir 2011

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

Pemain Terkenal

Pemain NJaba

  • Olinga Atangono
  • Camara Fode
  • Fouda Ntsama
  • James Debbah
  • Minea
  • Josiah Seton
Pemain Lokal
  • Nuralim
  • Sumardi
  • Jumadi Abdimeninggal
  • Aris Budi Prasetyo
  • Ponaryo Astaman
  • Djet Donald Laala
  • Zulkifli Syukur
  • Fachry Husaini
                                     

2. Prestasi

Galatama

  • 1990/1991: Peringkat 2
  • 1991/1992: Peringkat 2
  • 1988/1989: Peringkat 9
  • 1992/1993: Papan tengah Kompetisi Galatama
  • 1993/1994: Papan tengah Kompetisi Galatama
  • 1989/1990: Peringkat 3

Divisi Utama Liga Indonésia

  • 1994/1995: Semifinalis
  • 2003: Peringkat 10 Wewengkon Timur
  • 2007: Peringkat 13 Wewengkon Timur
  • 2004: Peringkat 11 Wewengkon Timur
  • 1999/2000: Runner-up
  • 1996/1997: Peringkat 6 Wewengkon Timur
  • 1998/1999: 10 Besar
  • 2005: Peringkat 6 Wewengkon Timur
  • 1995/1996: 12 Besar
  • 2001: Peringkat 5 Wewengkon Timur
  • 2002: Peringkat 6 Grup Timur
  • 2006: Peringkat 10 Wewengkon Timur

Liga Super Indonésia

  • 2009-10: Peringkat 11
  • 2008-09: Peringkat 13
  • 2010-11: Degradasi saka Divisi Utama-pindah marang LPI

Copa Dji Sam Soe

  • 2006: Babak 32 besar
  • 2008: Babak 48 besar
  • 2005: Babak 16 besar
  • 2007: Babak 16 besar
                                     
  • Bandung Sriwijaya FC Palembang Persija Jakarta Persiwa Wamena Persema Malang Persela Lamongan PSMS Medan PSM Makassar Persijap Jepara Bontang FC Persebaya Surabaya
  • Team Award 2 2006, 2007 Kandhang 19 - 06 - 2011 Bontang FC 8 - 0 Tandhang 02 - 10 - 2010 Bontang FC 5 - 0 Kandhang 28 - 02 - 2009 Persipura 0 - 5 Tandhang
  • Bangsa, Lhong Raya Banda Acèh PS Simeulue, Persip Pase Acèh Lor, Lhokseumawe FC Persati Kuala Simpang, PSAS Acèh Singkil Grup B Stadion Mini Lamreung, Krueng
  • bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan. Sponsor utama Semen Padang FC yaiku PT Semen Padang, déné sponsor liyané yaiku Specs, Bank Nagari, Mobil
  • profésional saka Liga Super Indonésia, Divisi Utama lan Divisi Pertama. Sriwijaya FC minangka juara bertahan turnamen. Pemenang turnamen bisa lolos kanggo kualifikasi
  • Persita Tangerang  Persitara Jakarta Lor  PSIS Semarang  PSMS Medan  Bontang FC Mangsa 2008  2009 10 h 2010 11 h Mangsa U - 21 2008 09  2009 10 
  • Persita Tangerang  Persitara Jakarta Lor  PSIS Semarang  PSMS Medan  Bontang FC Mangsa 2008  2009 10 h 2010 11 h Mangsa U - 21 2008 09  2009 10 
  • Persita Tangerang  Persitara Jakarta Lor  PSIS Semarang  PSMS Medan  Bontang FC Mangsa 2008  2009 10 h 2010 11 h Mangsa U - 21 2008 09  2009 10 
  • Persita Tangerang  Persitara Jakarta Lor  PSIS Semarang  PSMS Medan  Bontang FC Mangsa 2008  2009 10 h 2010 11 h Mangsa U - 21 2008 09  2009 10