Back

ⓘ Saab Gripen




Saab Gripen
                                     

ⓘ Saab Gripen

Saab JAS 39 "Gripen" ya iku pesawat tempur saka Swèdhen kang diprodhuksi déning Saab. Pesawat iki didol déning perusahaan Gripen International, salah sijiné joint venture antara Saab lan BAE Systems. Pesawat iki wis dienggo déning angkatan udara Swèdhen, Ceko, dan Hungaria, sarta wis dipesan déning Afrika Selatan dan Thailand. Sajeroning ngrancang pesawat iki Saab milih désain kanard kang ora stabil. Kanard mènèhi pitch rate dhuwur lan hambatan kang endèk saéngga mungkinaké pesawat kanggo mabur luwih rikat, luwih adoh lan ngankut luwih akèh beban.

Kombinasi swiwi delta lan Kanard mènèhi Gripen performa kang luwih apik sajeroning hal karakter mabur utawa lepas landas lan mendarat. Avionik kang total nyatu nggawé pesawat iki mampu di "program". Pesawat iki uga duwé perangkat perang elektronika internal, saéngga nggawéné mampu ngangkud beban maksimal tanpa ngorbanaké kemampuan perang elektroniké. Kemampuan kang dikarepake kanggo gripen saka awal ya iku mampu lepas landas saka landasan pacu kang dawane 800 mèter. Ing awal proyek iki, kabèh penerbangan kang dilakukan saka landasan Saab ing Linköping migunkake acuan salah sijiné "garis kotak" ukuran 9 m × 800 m kang dicat ing landasan pacu. Jarak pengereman uga dicendakake kanti nggedekake rem udara.

Radar iki mampu ndetèksi, nglacak lokasi, ngidentifikasi lan kanthi otomatis njejak multi target ing nduwur utaw ngisor pesawat, laut darat utawa udara, ing kabèh kondisi cuaca.

                                     

1.1. Spesifikasi jet tempur Saab JAS 39 Gripen Karakteristik umum

  • Lebar sayap: 8.4 m
  • Amba swiwi: 30.0 m²
  • Bobot terisi: 8.500 kg
  • Bobot kosong: 5.700 kg
  • Duwur: 4.5 m
  • Dorongan kering: 54 kN
  • Kru: 1 2 untuk versi JAS 39B/D
  • Dorongan dengan pembakar lanjut: 80.5 kNWheel track: 2.4 m 7 ft 10 in
  • Mesin: 1 unit Volvo Aero RM12 afterburning turbofan
  • Length two-seater: 14.8 m 48 ft 5 in
  • Bobot maksimum lepas landas: 14.000 kg
  • Panjang: 14.1 m
                                     

1.2. Spesifikasi jet tempur Saab JAS 39 Gripen Kinerja

  • Kecepatan maksimum: Mach 2 2.470 km/jam, 1.372 mph
  • Batas maksimum ketinggian penerbangan: 15.240 m
  • Jarak jangkau paling adoh: 3.200 km dengan tangki BBM eksternal
  • Beban swiwi: 336 kg/m²
  • Rasio dorongan dan berat: 0.97
  • Radius tempur: 800 km
                                     

1.3. Spesifikasi jet tempur Saab JAS 39 Gripen Persenjataan

  • 8 unit bom Mark 82
  • 4 unit rudal Rb.71 Skyflash atau Meteor
  • 2 unit bom Bk.90
  • 4 pod roket kaliber 13.5 cm
  • 4 unit rudal Rb.99 AIM-120 atau MICA
  • 2 unit KEPD.350
  • 1 unit Cannon Mauser BK-27 kaliber 27 mm dengan 120 putaran
  • 6 unit rudal Rb.74 AIM-9 atau Rb 98 IRIS-T
  • 2 unit rudal anti kapal Rbs.15F
  • 4 unit bom berpandu laser GBU-12 Paveway II
  • 4 unit AGM-65 Maverick
  • unit perangkat perang elektronika ALQ-TLS ECM
                                     

2. Pranala njaba

  • Gripen di situs resmi angkatan bersenjata Ceko
  • gripen roadbase
  • JAS 39 Gripen Weapons
  • SAAB JAS-39 Gripen Promotional Video
  • Situs resmi Saab Gripen
  • JAS-39 Gripen di dmoz

Cithakan:Saab aircraft

Cithakan:Pesawat militèr-stub