Back

ⓘ Lord Carnarvon




Lord Carnarvon
                                     

ⓘ Lord Carnarvon

Géorgè édward Stanhopè Molynèux Hérbèrt, Earl kaping 5 dari Carnarvon ya iku bangsawan Inggris sing mbiyayai ekskavasi kuburan Tutankhamun ing Lembah Para Raja, Mesir.

                                     

1. Panguripan

Géorgè Hérbèrt lair ing Kastil Highclere, Hampshire ing 26 Juni 1866. sekolah ing Kolese Eton sedurunge kuliah ing Trinity College, Cambridge. Gelar Earl dari Carnarvon dioleh ing taun 1890. Ing 26 Juni 1895, Carnarvon nikah karo Almina Victoria Maria Alexandra Wombwell, putri teka pasangan Marie Boyer lan Frederick Charles Wombwell. Alfred de Rothschild teka kulawarga bankir Rothschild disangka ya iku ayah kandung teka Lady Carnarvon amarga nunjuke dadi ahli waris.

Lord Carnarvon sugih banget lan dikenal dadi pemilik kuca pacuan lan penggemar otomotif ing era awal indhustri mobil. Ia uga sisan pengemudi sing ceroboh, lan naté ngalami kecelakaan lalu lintas serius ing taun 1901 sing nyebabke cacat.

Ing taun 1902, Lord Carnarvon Ngedekke peternakan Highclere Stud kanggo ternak jaran keturunan murni sing digunake kanggo pacuan. Ing 1905, ia didadeke organisator ing Pacuan Kuda Newbury sing waktu kui anyar dibangun. Semenjak kui uga, kulawarga Lord Carnarvon turun temurun bergerak ing babagan jaran pacuan. Sejak 1969, ponakane sing duwé jeneng Henry George Reginald Molyneux Herbert, Earl ke-7 dari Carnarvon dadi Manajer Pacuan kanggo Ratu Elizabeth II sisan kanca cedake.

                                     

2. Tertarik ing ngèlmu mesir kuna

Lord Carnarvon tertarik marang ngèlmu mesir kuna lan dadi sponsor ekskavasi kuburan raja-raja ing Thebes sing dijalanke Howard Carter. taun 1922, mereka mbukak kuburan Tutankhamun ing Lembah Para Raja. Pira-pira taun seteruse, Lord Carnarvon mati ing Hotèl Continental-Savoy, Kairo. Matine dadi bahan spekulasi, kalebu kisah "Kutukan Tutankhamun" utawa Kutukan Pirngon. yèn mangkono,matine mungkin disebabaké bakteremia akibat teka cokotan nyamuk sing terinfeksi bakteri erisipelas. Howard Carter bisa nahan urip ngasi enam welas taun seteruse.

Makam Carnarvon terletak di atas bukit di Beacon Hill, Burghclere, Hampshire

                                     
  • ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius. 1922 - Howard Carter lan Lord Carnarvon dadi wong - wong pisanan kang ngleboni pasaréan Tutankhamun sajeroning