Back

ⓘ Pelita Jaya Jawa Kulon




                                     

ⓘ Pelita Jaya Jawa Kulon

Pelita Bandung Raya ya iku sawijining klub bal-balan Indonésia kang markase ana ing Bandung, Jawa Kulon, Indonésia. Kiprah kapisan klub iki kanthi jeneng anyar direncanaaké bakal kadadéan ing Liga Super Indonésia 2013. Klub iki ya iku klub kang bédha kanthi Bandung Raya nanging pemilik kang ugi padha, Ari D. Sutedi.

                                     

1. Sajarah

Pelita Jaya FC uga sempet dadi juara Galatama kaping papat ing nem taun kaakhir kompetisi mau sakderengé Galatama dilebur ing taun 1994 kanggé minangka Liga Indonésia bareng kompetisi Perserikatan.

Nama

Pelita Bandung Raya ugi pirang-pirang ganti jeneng:

  • Pelita Bandung Raya sejak 2012
  • Pelita Jaya Purwakarta 2006-2007
  • Pelita Mastrans 1997; nyantumake pemilik saham utama masarakat transportasi
  • Pelita Jabar 2008-2009 markas ing Stadion Si Jalak Harupat, Bandung
  • Pelita Jaya FC Karawang 2010-2012 markas ing Stadion Singaperbangsa, Karawang
  • Pelita Krakatau Steel 2002-2006
  • Pelita Bakrie 1998-1999; nyantumake nama pemilik saham mayoritas Pelita
  • Pelita Sala 2000-2002; markas ing Stadion Manahan, Sala
                                     

2. Pemain

Skuad sawetara 2013

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

Skuat 2011–12

Berikut ya iku skuat Pelita Jaya FC 2011–12: Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

                                     

3. Pelatih

Mantan pelatih

  • Bertje Matulapelwa
  • Mundari Karya
  • Rully Neere
  • Fandi Ahmad
  • Misha Radovic
  • Rahmad Darmawan
  • Mario Kempes
  • Bambang Nurdiansyah
  • Danurwindo
  • Benny Dollo
  • Yusak Sutanto
                                     

4. Prestasi

Galatama

  • 1986/1987: Runner-up
  • 1993/1994: Juara
  • 1988/1989: Juara
  • 1987/1988: Runner-up
  • 1990: Juara

Liga Indonésia

  • 2010/11: Peringkat 13
  • 2009/10: Peringkat 15
  • 1994/95: Delapan Besar
  • 2008/09: Delapan Besar
                                     
  • ing Banyumas, Jawa Tengah, 1 Oktober 1989 umur 31 taun iku juru main bal - balan asal Indonésia sing main ing tim Pelita Jaya Jawa Kulon Andesi Setyo
  • timnas ora misuwur kanthi cathetan prestasi kang biyasa. Sesarengan Pelita Jaya Runner up Galatama 1987 88 Runner up Piala Galatama 1988 Juara Galatama
  • Persituba Tulangbawang, Persilab Lampung Kulon Perspan Panjang, Persilu Lampung Lor Zona Banten Calon Peserta: Serang Jaya Persic Cilegon, Persitangsel Kutha
  • karir ing donya badminton lan gabung marang klub Pelita Bakrie sadurungé pindhah menyang klub Jaya Raya. Candra wis dipercaya mlebu Tim Piala Thomas
  • Jepara Bontang FC Persebaya Surabaya Persisam Samarinda Persik Kediri Pelita Jaya Jawa Barat Persitara Jakarta Utara Format kompetisi nganggo siji wewengkon
  • Jawa Kulon lan Banten, malah amèh ing kabèh wewengkon Indonésia, ngèlingi cathetan historis minangka tim kebanggaan saka kutha krajan provinsi Jawa Kulon