Back

ⓘ Asem lemak




                                               

Pitung lapis salad

Salad pitung lapis minangka sajian khas Amerika sing kalebu kombinasi warna kanthi pitung lapis bahan: salad salad, tomat, timun, bawang, kacang polong, endhog rebus, keju cheddar sing landhep, lan daging babi. Salad paling ndhuwur nganggo dressing adhedhasar mayonnaise lan kadhang ditambah krim sing ora nguntungke. Iki asring disajikake ing mangkuk kaca utawa wajan gedhe supaya lapisan kasebut bisa diamati. Piring kasebut asring digandhengake karo potluck, piknik, lan barbecue, ing kana ana akeh wong sing mangan lan akeh wong sing kudu diwenehi panganan. Ana macem-macem varian salad pitu ...

                                               

Sop tomat

Sup tomat yaiku sup sing digawe tomat minangka bahan utama. Bisa uga digawe panas utawa adhem ing mangkuk, lan bisa uga digawe kanthi macem-macem cara. Tekstur bisa alus, lan uga ana resep sing kalebu rajangan tomat, krim, stok pitik utawa sayuran, bihun, rajangan sayuran lan bakso liyane. Topping sing kawentar kanggo sup tomat kalebu krim asem utawa crouton. Ing Amerika Serikat, sup asring disedhiyakake karo krupuk, sing bisa digulung menyang sup ing restoran, lan roti isi keju panggang. Sup tomat minangka salah sawijining panganan paling apik ing Polandia lan Amerika Serikat. Bisa digawe ...

                                               

Saos salad

Ranch dressing minangka dressing salad Amerika sing biasane digawe saka buttermilk, uyah, papak, bawang, mustar, herbs, lan rempah-rempah dicampur dadi saos adhedhasar mayones utawa emulsi minyak liyane. Krim asem lan yogurt asring digunakake saliyane, utawa minangka sulih buttermilk lan mayonnaise. Peternakan minangka dressing salad sing paling larang ing Amerika Serikat wiwit taun 1992, nalika nyerang Italia. Iki uga misuwur ing Amerika Serikat minangka mencelupake, lan minangka rasa kanggo keripik kentang lan panganan liyane. Ing 2017, 40% wong Amerika ngarani peternakan minangka klambi ...

                                               

Olahan Brunei

Masakan Brunei gegayutan karo masakan Brunei. Babagan iki padha karo, lan akeh pengaruhe saka masakan tetanggan Malaysia, Singapura, lan Indonesia, kanthi pengaruh tambahan saka India, China, Thailand, lan Jepang. Kaya umume ing wilayah kasebut, iwak lan pari minangka panganan pokok, sanajan daging sapi larang lan mula ora umum. Amarga umume agama Islam, panganan kasebut halal lan daging babi disingkiri. Alkohol dilarang ing Brunei. Ing deso, kewan dolanan kayata manuk liar, rusa sambar, lan rusa babakan diburu. Olahan saka Brunei asring pedhes, lan umume dipangan nganggo nasi utawa mi. Re ...

Asem lemak
                                     

ⓘ Asem lemak

Asam Lemak kalebet asem lemah ingkang ing salebetipun toya bakal kaoksidhasi sapérangan. Padatan asem lemak fasenipun cuwèr utawi padhet ing suhu ruwang. Sansaya panjang ranté karbon ingkang nyusun, sansaya gampil mbeku kaliyan ugi sansaya awrat anggènipun ajèr. Asam lemak saged réaksi kaliyan senyawa sanès mbentuk senyawa lipida. Senyawa lipida kasebat asring kapanggih ing selabetipun badan organisme ingkang gadhah gina kusus ing panyusunan sèl organisme. Sawatawis jinis senyawa lipida kasebat antawisipun prostaglandin, wax, trigliserida, gliserofosfolipida, sfingolipida, kaliyan glikofosfolipida.

                                     

1. Sipat fisis asem lemak

  • TAG 3 asem lemak C18:2 = cuwèr ing suhu sangandhapipun 0 o C.
  • TAG 3 asem lemakipun 12 C = padhet ing suhu badan.
  • Gumantung panjangipun atom C kaliyan boten jenuhipun asem lemak ingkang nyusun.
  • Lipip mémbran kedah dados cuwèran, boten jenuh tinimbang lipid simpenan.
  • Titik lebur = gunggungipun roncèn rangkep.
  • Titik lebur asem lemak C genep = panjangipun C.
  • Lipid ing satunggalipun tiyang ing suhu atis kutub inggih punika asem lemak boten jenuh.
  • Kasil gliserol alam padatanipun ngandhut asem lemak campuran miturut ginanipun.
                                     

2. Jinis asem lemak

Asam lemak ugi kalebet ing asem alkanoat utawi asem karboksilat ingkang suhunipun inggil gadhah ranté karbon langkung saking 6. Asam lemak saged dipunpérang dados kalih, inggih punika asem lemak jenuh kaliyan asem lemak boten jenuh. Asam lemah jenuh namung gadhah roncèn tunggal ing antawisipun atom-atom karbon panyusunipun. Déné asem lemak boten jenuh gadhah paling sekedhik satunggal roncèn rangkep ing antawisipun atom-atom panyusunipun. Kalih jinis roncèn ing asem lemak punika ingkang njalari bèntenipun sipat fisik antawisipun asem lemak satunggal kaliyan sanèsipun.

                                     
  • kerusakan fisik fatal pas tabrakan asem lemak tidak jenuh tungga Asam lemak omega - 3 asem lemak rantai sedang asem lemak trans Simplesse bahan kang wes dikenalke
  • rangkap kang ana ing asem lemak tak jenuh bakal pedot lan mbentuk asem lemak jenuh. Lenga kang apik ya iku lenga kang ngandut asem lemak tak jenuh kang luwih
  • yaiku campuran ester asem lemak lan sapérang alkhohol. Tuladhané fat lenga TAG trigliserida Gajih campuran, yaiku ester asem lemak kang ngandhut gugus
  • golongan asem lemak saklompok duwé 16 karbon lan sijiné 18 karbon. Akeh - akèhé asem lemak mau duwé loro utawa luwih gugus hidroksil, kang sarupa karo asem risinoleat
  • liyané kanggo nyusun molekul polimer kang dawa lan makaping - kaping. Monomer bisa wujud hidrokarbon, gula, asem amino, utawa asem lemak Polimèr Dimer
  • monosakarida Peptidase, ngrubah polipeptida dadi asem amino Lipase, ngrubah trigliserida dadi gliserol lan asem lemak Sukrase, ngrubah sukrosa dadi fruktosa
  • invert. Asem kang mateng wit, saben woh asem ngandhut gizi kaya ta: kalori cacahé 239 kal per 100 gram, protéin 2, 8 gram per 100 gram, lemak 0, 6 gram
  • pengaseman Crème fraîche minangka salah sawijining jinis krim asem kanthi kandungan lemak sing dhuwur lan kurang rasa kecut. Cara tradisional, krim ora
  • sajeroning diet Mediterranean, panaliten mutakhir nuduhake yèn asem lemak tak jenuh tunggal asem oleat duwé peran wigati sajeroning pencegahan lelara jantung
  • ngandhut asem lemak jenuh asem palmitat, asem stéarat, asem arachidat, asem miristat lan lignoserat kanthi gunggung sing sithik asem lemak ora jenuh
  • ana wijiné. Lemak lan lenga ya iku gliserida asem lemak Béda antarané lemak lan lenga padatan ing sipat fisiké. Ing suhu normal, lemak awujud padhet
  • metabolisme wigati nyakup: Metabolisme karbohidrat Metabolisme lemak Metabolisme protéin Metabolisme asem nukleat Jalur katabolisme kang ngurai molekul komplèks
  • 2007 b. Lemak Lemak inggih punika sumber ènergi ingkang dipunpadatake. Lemak lan lenga saking gabungan saking gliserol saha asem - asem lemak c. Protein
Lazanki
                                               

Lazanki

Lazanki minangka salah sawijining jinis olahan arupa pasta Belarusian, Lithuania lan Polandia. Iki kalebu gandum, rye utawa soba sing diuleni dadi adonan sing digulung lancip lan dipotong dadi segitiga utawa persegi panjang. Iki digodhog, dikuras, lan dipangan nganggo lemak babi sing wis ilang, minyak sayur lan krim sing asring ora nguntungke. Ing Polandia, umume dicampur karo kubis goreng utawa kubis sing asem lan potongan sosis, daging lan / utawa jamur cilik.