Back

ⓘ Bèri




                                               

Anggur ireng

Blackcurrant, uga dikenal minangka currant ireng utawa cassis, minangka semak-semak kayu ing kulawarga Grossulariaceae sing ditandur kanthi woh - wohan. Iki asale saka bagean sedheng Eropa tengah lan sisih lor lan Asia sisih lor, ing endi luwih milih lemah sing lembab lan ditandur kanthi komersial uga domestik. Woh mentah utamane sugih karo vitamin C lan polifenol. Blackcurrants bisa dipangan mentah, nanging biasane dimasak ing masakan sing legi utawa gurih. Iki digunakake kanggo nggawe macet, ngreksa, lan sirup lan ditanam kanthi komersial kanggo pasar jus. Woh iki uga digunakake kanggo n ...

                                               

Blubéri

Blueberry ya iku tetanduran ngembang kang awarna biru – utawa wungu – woh wohan blueberry iki idiklasifikasèkaké ing babagan Cyanococcus ing Vaccinium genus. Vaccinium uga kalebu cranberries, bilberries, lan huckleberries. Komersial "blueberry" – kalebu loro liar ya iku lowbush lan blueberry highbush – kabeh asli saka Amerika Lor. Macem-macem blueberry sing ditemokaké ing Eropa nalika ing taun 1930-an. Blueberry biasane grumbulan sujud sing ukurane beda-beda wiwit 10 centimeters 4 inches nganti 4 meters 13 feet ing dhuwur. Ing produksi blueberry komersial, spesies kanthi woh wohan beri uku ...

                                               

Blèkbéri

Blackberry minangka salah sawijining woh sing bisa dipangan sing diprodhuksi dening pirang-pirang spesies ing genus Rubus ing kulawarga Rosaceae, hibrida ing antarane spesies kasebut ing Rubus subgenus, lan hibrida ing antarane subgenera Rubus lan Idaeobatus. Taksonomi blackberry wis sacara historis bingung amarga hibridisasi lan apomixis, mula spesies asring diklompokake bebarengan lan diarani agregat spesies. Contone, kabeh subgenus Rubus diarani agregat Rubus fruticosus, sanajan spesies R. fruticosus dianggep sinonim saka R. plicatus.

                                               

Bèri biru

Bèri Biru ya iku salah sawijiné tetuwuhan kang kalebu anggota génus Vaccinium. Tuwuhan iki asalé saka Amérika pérangan lor. Woh blueberry awerna ijo pucet nalika durung mateng, banjur malih dadi ungu nalika wis mateng. Woh mau padatan duwé amba 5–16 mm lan duwé kaya déné makutha ing pérangan ngisoré. Wujud kembangé kaya bèl, awerna putih, abang, utawa jambon pucet, trakadhang uga awerna ijo. Ana sawatara spésies blueberry kang bisa dipangan, antarané Vaccinium angustifolium, Vaccinium virgatum, Vaccinium elliottii, lan Vaccinium corymbosum.

                                               

Bèri ireng

Beri Ireng utawa Blackberry utawa Black rasberry inggih punika salah satunggaling woh-wohan ingkang kalebet ing génus Rubus saking kulawarga Rosaceae. Woh punika padatan pinanggih ing Éropah, Inggris, Amérika Lor, saha pasisir Pasifik. Blackberry gadhah wujud ingkang mèmper kados ta anggur, nanging ukuranipun langkung alit kaliyan nggrombol. Blacberry sampun dipundhahar déning manungsa wiwit éwonan taun kepengker, amargi wonten kasil forensik saking jaman wesi ingkang mbuktèkaken bilih tiyang wadon Haraldskaer sampundhahar woh blackberry kinten-kinten 2500 taun kepengker. Kajawi raosipun i ...

                                               

Fragaria

Fragaria iku sawijining génus tetuwuhan ngembang sajeroning kulawarga mawar, Rosaceae, kang ditepungi kanthi umum kanthi jeneng stroberi amarga wohé kang bisa dikonsumsi. Ana punjul 20 spésies stroberi lan akèh hibrida sarta kultivaré. Spesies kang paling umum ditandur kanggo didol yaiku saka asil panyilangan Fragaria × ananassa utawa ditepungi minangka strobèri kebon. Stroberi wujud woh komersil kang wigati banget, kang ditangkaraké ing manéka wilahan donya. Woh stroberi wernané ijo rada putih nalika tuwuh, lan akèh-akèhé malih dadi abang nalika mateng. Jenengé asalé saka basa Inggris kun ...

                                               

Kranbéri

Cranberry minangka klompok shrub dwarf evergreen utawa mburine anggur ing subgenus Oxycoccus saka genus Vaccinium. Ing Inggris, cranberry bisa nyebut spesies asli Vaccinium oxycoccos, nalika ing Amerika Utara, cranberry bisa uga nuduhake Vaccinium macrocarpon. Vaccinium oxycoccos dibudidayakake ing Eropa tengah lan sisih lor, dene Vaccinium makrocarpon ditandur ing saindenging Amerika Serikat sisih lor, Kanada lan Chili. Ing sawetara cara klasifikasi, Oxycoccus dianggep minangka genus sing duwe dhewe. Iki bisa ditemokake ing rawa asam ing saindhenging wilayah sing adhem ing Hemisfer Lor.Cr ...

                                               

Lingonbéri

Vaccinium vitis-idaea minangka shrub evergreen cendhak ing kulawarga heath sing woh-wohan sing bisa dipangan, asale saka alas boreal lan tundra Arktik ing saindenging Hemisfer Lor saka Eropa lan Asia nganti Amerika Utara. Lingonberry dijupuk ing alam liar lan digunakake kanggo ngiringi macem-macem panganan ing Northern Baltoscandia, Rusia, Kanada lan Alaska. Budidaya komersial ditindakake ing AS Lor Kulon Pasifik lan ing pirang-pirang wilayah liyane ing jagad iki. Vaccinium vitis-idaea nyebar kanthi batang lemah kanggo mbentuk koloni klon kandhel. Akar sing langsing lan rapuh tuwuh saka ba ...

                                               

Raspbéri

Raspberry punika becik ditonton woh saka akeh saka tanduran spesies ing genus Rubus saka kulawarga mawar. Umume sing ana ing subgenus Idaeobatus ; jeneng iki uga ditrapake kanggo tanduran iki. Raspberry abadi karo batang kayu.Produksi raspberry jagad ing taun 2018 yaiku 870.209 ton, dipimpin dening Rusia kanthi 19% saka total jagad.

                                               

Strobèri kebon

Stroberi utawa stroberi kebun ya iku varietas stroberi sing paling kondhang. Kaya spésies liyané ing génus Fragaria, woh iki kalebu ing kulawarga Rosaceae. Lumrahé woh iki dudu buah, nanging buah palsu, tegesé daginge ora saka ovari tuwuhan nanging saka sisih ngisor tuwuhan hypanthium sing wujudé mangkok papan ovari tuwuhan iku. Woh stroberi warnané ijo rada putih nalika tuwuh, ing saakehing spésies malik dadi abang nalika mateng. Jenenge saka basa Inggris kuna streawberige minangka gabungan saka streaw utawa "straw" lan berige utawa "berry". Alesan dijenengi iki durung jelas. Maenka spési ...

                                     

ⓘ Bèri

  • Bèri Biru Blueberry ya iku salah sawijiné tetuwuhan kang kalebu anggota génus Vaccinium. Tuwuhan iki asalé saka Amérika pérangan lor. Woh blueberry awerna
  • kembang iki bisa kanggo obat sirah ngelu, adhem - atis mriyang, nifas, bèri - bèri watuk, radhang gorokan, lan keputihan. Kulité kembang bisa kanggo obat
  • aromatis. Woh cabé duwé khasiat minangka obat lara weteng, masuk angin, bèri - bèri rématik, tekanan darah cendhèk, kolèra, influenza, lara ngelu, lemah
  • Tetuwuhan Bèri yaiku woh kang bisa dipangan, cilik lan ana seraté. Biasane, woh - wohan beri bisa digawé jus, bunder, werna cerah, manis semu kecut utawa
  • ngupai tanda nyiapi prajurit, tambur, suling, papandhén, gubar, bendhé lan bèri Piranti - piranti mau digawa lan dimuninang karo wadyabala. Palgunadi, Bram
  • ing jroning guwa gunung geni. Ana crita yèn Pansear biyasané manggang woh bèri sakdurungé dipangan. Game Freak 2010 - 09 - 18 Pokémon White. Nintendo DS
  • Beri Ireng utawa Blackberry utawa Black rasberry inggih punika salah satunggaling woh - wohan ingkang kalebet ing génus Rubus saking kulawarga Rosaceae.
  • Berry juniper minangka kerucut wiji wanita sing diproduksi dening macem - macem jinis juniper Iki dudu woh wohan beri sing sejati nanging kerucut kanthi