Back

ⓘ QCW-05




QCW-05
                                     

ⓘ QCW-05

Pistol mitraliur utawi sènjata Personal defense weapon QCW-05, kanthi barès saged dipuntègèsakèn "Pistol Serbu ber peredam suantèn", ugi dipuntèpang kaliyan asma Type 05 inggih punika pistol mitraliur ingkang dipunjangkèpi kaliyan peredam suantèn. Dipunrenbakakèn lan dipundamel déning Peoples Liberation Army 208 Research Institute lan Jianshe Industries Corporation of Chongqing ing ngandap Cina South Industries Group kanggé dipunginaakèn déning Wadya Pembebasan Rakyat mliginipun divisi operasi mliginipun lan pulisi. Senjata punika ngginaakèn peluru sub sonic 5.8 X 21 mm DCV05 ingkang ugi dipun-ginakaken déning pistol berperedam swanten, QSW-06.

                                     

1. Sajarah

Ing wulan Oktober 2001 Jianshe Industries Group Corporation dipungadahi déning Cina South Industries Group menagaken tender kanggé mproduksi pistol mitraliur énggal Wadya Pembebasan Rakyat PLA, kanggé nggantosaken senjata sadèrèngipun ya iku pistol mitraliur berperedam swanten Type 79 lan Type 85. Perusahaan punika ngalahaken pesaing sanèsipun kados ta Changfeng CF-05 amargi senjata yang mereka désain gadhah kalangkungan ing wujud konstruksildan kagampilan ing pemakaian. Ing perhelatan "International Police Equipment Expo" ing Beijing taun 2005, Jianshe mameraken produk énggal senjata punika ya iku pistol mitraliur bullpup, kaliyan mekanisme blowback, bolt kabuka ing punika reka ulang senapan serbu QBZ-95 lan diberi nama QCW-05. Senjata punika dipunperuntuaken kanggé wadyabala militèr garis wingking kados ta kru tank, wiwit hèlikopter lan wadyabala militèr pendukung sanèsipun, kanthi mliginipun ugi dipunagen déning wadyabala mliginipun lan pulisi bersenjata TPR. Ing pameran sanèsipun bertajuk "2006 MILIPOL Expo" ing taun 2006, pistol mitraliur kaliyan ukuran langkung alit kanggé pasar ekspor dipunpameraken, senjata kaliyan asma Jianshe JS 9mm punika pistol mitaliur berperedam swanten ngginakaken peluru 9 x 19 mm Parabellum.

                                     

2. Désain

QCW-05 inggih punika senjata bullpup berperedam swanten ingkang gadhah fitur tembakan full otomatis lan semi otomatis. Senjata punika sengaja dipundésain kaliyan kecepatan rata-rata tembakan ingkang cendhèk,punika kanggé njaga kontrol ingkang dipunsebabaken recoil) senjata. Ing pérangan kiwa senjata wonten tombol kanggé pemilihan mode senjata, antawiaipun 1 semi otomatis, 2 full otomatis, lan 0 pengunci, tombol kanggé medalaken magazen wonten ing sisih tengen. Ujung laras kaliyan ulir dipundamel dados panggènan kanggé peredam swanten. Receiver kadamel saking aluminium kaliyan pérangan inggilipun dipundamel cepengan, ing dalam cepengan punka wonten tuas kanggé nglampahi charging peluru. Pemakaian peluru subsonic 5.8 X 21 mm DV05 ngirangi kecepatan peluru ingkang dipunkasilaken dados sawatawis 150 mèter/detik kaliyan jarak tembak 50 mèter. QCW-05 punka dipundésain kanggé penggunaan multifungsi militèr, punika dipunsebapaken désain saking peredam swanten saged dipunlepaspasang, kaliyan dipunlepasinipun peredam swanten, kabetahan saking senjata punika ningkataken jarak lan kecepatan tembakan. Senjata punika saged ugi ngginakaken peluru DAP92 manawi boten ngginakaken peredam swanten, saged ugi dipun-ginakaken déning penembak bertangan kidal, panggènan tombol punika medalaken magazen wonten ing sisih kiwa. Peluru dipunpasang ing magazen box kapasitas 50 butir peluru, lan wonten wingkingipun gagang senjata bullpup, punika salah satunggaling permintaan saking TPR.

                                     

3. Varian

Wonten kalih varian saking senjata punika, ya iku: JS 9mm lan QCQ-05

JS 9 mm

JS 9mm berukuran alit, kanthi fisik wonten kaliyan varian QCW-05. Senjata punika ngginakaken peluru 9 x 19 mm Parabellum / Luger kaliyan jinis magazen ingkang sami dipun-ginakaken déning pistol mitraliur Heckler & Koch MP5. Ngginaaken kanggé pangsa ekspor lan pulisi TPR.

QCQ-05

QCQ-05 Cithakan:Lang-zh qīngxíng chōngfēng qiāng, 2005; punika "Pistol Serbu Ringan, 2005". Senjata punika varian QCW-05 tanpa dipunjangkepi kaliyan peredam swanten. Peluru ingkang dipun-ginakaken inggih punika pistol subsonic 5.8 X 21 mm DCV05 utawi peluru pistol 5.8 X 21 mm DAP92 ingkang dipun-ginakaken ugi déning pistol QSZ-92. Meski varian punika boten dijangkepi déning peredam swanten, nanging peredam swanten kanggé QCW-05 saged ugi dipunpasangaken ing senjata punika.