Back

ⓘ Bohol




Bohol
                                     

ⓘ Bohol

Bohol punika sebuah provinsi ing Filipina. Kutha krajannya inggih punika Tagbilaran City. Provinsi punika panggènanipun ing Region Visayas Tengah. Provinsi punika gadhah amba wewengkon 4.117.26 km² kaliyan gadhah jumlah penduduk 1.3.13.560 jiwa kaliyan gadhah angka kèpadatan penduduk 319 jiwa/km².

                                     

1. Sarana pendidikan

Pinten-pinten sekolah ingkang wonten ing ngandap wewengkon punika inggih punika:

  • University of Bohol
  • Immaculate Heart of Mary Seminary
  • AMA Computer Learning Center College of Tagbilaran
  • Bohol Island State University sebelumnya dikenal sebagai Central Visayas State College of Agriculture, Forestry and Technology
  • Philippine Maritime Institute PMI Colleges
  • Holy Name University
  • BIT International College|Bohol Institute of Technology International College BITIC
  • Informatics
  • STI-Colleges
  • Cristal e-College
  • Bohol Northern Star Colleges
  • Mater Dei College
                                     

2. Kegiatan festival

  • SidlaKasilak or Festival of Lights-Loon Fiesta Week: 30 Agustus hingga 8 September
  • Bolibong Kingking Festival 23–24 Mèi-Loboc, Bohol
  • Pana-ad sa Loboc Kamis dan Jumat-Loboc, Bohol
  • Sambat Mascara y Regatta Festival setiap tanggal 1 Dhésèmber-Loay, Bohol
  • Bohol Fiestas bulan Mèi
  • Tigum Bol-anon Tibuok Kalibutan atau TBTK
  • Tagbilaran City Fiesta 1 Mèi
  • Ubi Festival bulan Januari
  • Suroy sa Musikero 25 Dhésèmber-2 Fèbruari-Loboc, Bohol
  • Hudyaka sa Panglao 27–28 Agustus-Panglao, Bohol
  • Sandugo Festival 1-31 Juli
                                     

3. Pranala njaba

  • Bohol Map
  • Bohol Tourist Spots
  • Bohol
  • Where to stay in Bohol
  • Guide to Bohol, Philippines
  • Bohol Census Report
  • Official Census 2000
  • Bohol Jobs
  • Bohol Provincial Tourism Council
  • Official Website of the Provincial Government of Bohol

Cithakan:Bohol Cithakan:Philippines political divisions

Bohol"

Cithakan:Filipina-geo-stub

                                     
  • Bohol iku désa ing Kacamatan Rongkop, Kabupatèn Gunungkidul, Daerah Istimewa Yogyakarta. Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan Permendagri
  • Rongkop iku kacamatan ing Kabupatèn Gunungkidul. Bohol Pringamba Batadayakan Petir Pucanganom Semugih Melikan Karangwuni Kode dan Data Wilayah Administrasi
  • digulung ing kacang panggang panggang sing kasar. Asale saka pulau - pulau Bohol lan Cebu lan kalebu spesialisasi umum ing pulau - pulau ing sisih kidul Visayas
  • Basa Cebuano dipituturaké ing pulo - pulo kaya ta Cebu lan pulo saubengé, Bohol lan Siquijor, wétan Negros mligi saindengé Negros Oriental lan lor - wétan
  • Little Epicurean. Dibukak ing 2 December 2018. Bohol Delicacies - Must - have Treats and Pasalubongs Bohol - Philippines.com. Dibukak ing 2 December 2018.
  • Pasig. Rose Catherine S. Tejano 16 December 2012 Sikwate Stories The Bohol Chronicle 344 Diarsip saka sing asli ing 13 August 2016. Dibukak ing
  • Panggénanipun ing kidul saha wétan Filipina, ing pulo - pulo Mindanao, Samar, Leyte, Bohol ing sakitaripun. Manawi kobra saking Afrika antawisipun: 11. Kobra mesir
  • Legundi, Lombok, Nias, Panaitan, Sebuku, Sumatra Filipina Balabac, Bohol Lubang, Luzon, Negros, Palawan, Panay, Kep. Sulu Lokasi tipe: Indonesia:
  • 125.000 E 8.000 125.000 Kapuloan Philippines Adjacent bodies of water Bohol Sea Celebes Sea Philippine Sea Sulu Sea Surigao Strait Pulo - pulo gedhé Mindanao