Back

ⓘ Sunderland A.F.C.




Sunderland A.F.C.
                                     

ⓘ Sunderland A.F.C.

Sunderland Association Football Club inggih punika sawijining klub bal-balan Inggris ingkang bèrkompetisi ing Liga Utama Inggris. Sunderland ingkang bèrmarkas ing Sunderland, Tyne and Wear mainakè tetandhingan kandangipun ing Stadion Stadium of Light ingkang berkapasitas 49.000 penonton. Sunderland dipunjuluki The Black Cats.

                                     

1.1. Sajarah dan Rekor Pamain

  • Pencetak Gol ingkang kathah ing satunggal mangsa: Dave Halliday, mlèbètakèn 43 gol Liga Inggris mangsa 1928–29
  • Pencetak Gol ingkang kathah ing liga: Charlie Buchan, mlèbètakèn 209 gol 1911–1925
  • Pembelian termahal: £ 5 yuta, Michael Bridges saking Leeds United Juli 1999
  • Penjualan termahal: £10 yuta, Darren Bent saking Tottenham Hotspur Agustus 2009
  • Pemain ingkang kathah main kanggé nagara: Charlie Hurley, main 36 kali kanggé Républik Irlandia
  • Pencetak Gol ingkang kathah ing kompetisi: Bobby Gurney, mlèbètakèn 227 gol 1926-1939
  • Pemain ingkang kathah main ing liga: Jimmy Montgomery, main 527 kali 1961-1976
                                     

1.2. Sajarah dan Rekor Klub

  • Penonton terbanyak: 75.118 penonton, ing babak ke-6 Piala FA melawan Derby County8 Maret 1933
  • Kemenangan ingkang ageng: 9–1 menang atas Newcastle United F.C. ing Liga Inggris 1908
  • Wonten uut-urutan ing strata ingkang inggil Liga Inggris: 57 mangsa 1890-91 ngantos 1957-58
  • Mlebet ing Strata ingkang inggil Liga Inggris: mangsa 1890-91
  • Kekalahan terbesar: 0-8 kalah Sheffield Wednesday 1911; West Ham United 1968; Watford 1982
                                     

2. Pemain lan Manajer

Per 4 Juli 2012.

Tim utama

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

Dipunampilaken

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

                                     

3. Gelar

  • 1 Juara Sheriff of London Charity Shield 1903
  • 1 Juara Football League War Cup
  • 5 Peringkat-2 Liga Inggris 1894, 1898, 1901, 1923, 1935
  • 5 Juara Divisi 1 1976, 1996, 1999, 2005, 2007
  • 6 Juara Liga Inggris 1892, 1893, 1895, 1902, 1913, 1935
  • 2 Juara Piala FA 1937, 1973
  • 1 Juara Charity Shield 1936
  • 1 Juara Albufeira Cup 2008
                                     
  • main ango klub Sunderland in posisi glandhang. Player Profiles: Craig Gardner Sunderland A.F.C Dibukak ing 16 March 2011. Sunderland sign Craig Gardner
  • United F C biyasa main ing posisi bèg. McCartney miwiti karir senioré ing klub Sunderland lan pindah ing West Ham United F C bali ing Sunderland A.F.C lan
  • main kago klub Sunderland ing posisi glandhang. Statistics PDF Premier League. Dibukak ing 2010 - 01 - 11. Profiles Ipswich Town F C Dibukak ing 2009 - 08 - 19
  • main kanggo klub Sunderland disilih saka Tottenham Hotspur ing posisi bèg kiwa. Rose sadurungé naté main kanggo Leeds United A.F.C Ing wulan Juli
  • kanggo Sekotlan sing main kanggo klub Sunderland A.F.C Tanggal 8 Januari 2007 Bardsley gabung karo Aston Villa F C kanthi status silihan tekan pungkasan
  • numbers: Sunderland PDF English Football League. p. 70. Dibukak ing 15 October 2019. Denver Hume safc.com ing basa Inggris Sunderland A.F.C Dibukak
  • penyerang kanggo klub Sunderland Fletcher sadurungé naté main kanggo Hibernian F C Burnley F C lan Wolverhampton Wanderers F C Ing wulan Agustus
  • Irlandia sing main kanggo klub Sunderland biyasa main ing posisi bèg. Egan miwiti karir junioré ing Cork City F C lan Sunderland salanjuté miwiti karir senioré
  • kewarganagaraané Inggris kang main kanggo klub Sunderland biyasa main ing posisi bèg kiwa. Adams miwiti karir junioré ing Sunderland salanjuté miwiti karir senioré ing
  • Premier League. Dibukak ing 11 March 2011. Carlos Cuellar signs for Sunderland on a two - year contract BBC Sport. British Broadcasting Corporation. 2
  • 27 September 2010. Player Profiles: Sebastian Larsson Birmingham City F C Dibukak ing 16 March 2011. Herr: Årets första EM - kvaltrupp Svenskfotboll