Back

ⓘ Besiktas JK




Besiktas JK
                                     

ⓘ Besiktas JK

Besiktas Jimnastik Kulübü inggih punika sawijining klub ulah raga Turki. Tim bal-balan klub punika inggih punika salah satunggaling tim ingkang ageng ing Turki. Klub ulah raga profésional dipundiriakèn ing taun 1903 ing distrik Besiktas ing Istanbul, Turki. Klub punika inggih punika klub ulah raga kawiwitan ing Turki. Klub punika gadhah cabang ing kathah cabang ulah raga kalebet bal-balan, bola basket, bola voli, bola tangan, atletik, tinju, gulat, catur, bridge, senam, dayung, tenis méja, Paralimpik lan bal-balan pasisir. Kandang Besiktas inggih punika BJK Inonu Stadium kaliyan kapasitas 32.145 panggènan linggih. Klub terakhir kali menangaken Liga Super Turki ing mangsa 2008-2009, ugi nyèrat raihan gelar ganda saksampunè menangi Piala Turki. Sanèsipun punika, Besiktas JK inggih punika tim Turki paling suksès ing koefisien UEFA.

Klub punika gadhah rivalitas tradhisional kaliyan Fenerbahce lan Galatasaray.

                                     

1. Skuat

Per 15 November 2011.

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

Dipunampilaken

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

Dipensiunaken lan boten dipunangge

  • 16 – Tak pernah dipun-ginakaken amergi rivalitas kaliyan Bursaspor
  • 12 – Pendukung tim
                                     
  • Villa F.C., Inggris Marek Heinz Galatasaray SK, Turki Tomáš Jun Besiktas JK Turki Jan Koller Borussia Dortmund, Jerman Vratislav Lokvenc Red
  • Boys Bern FC Zürich Akçaabat Sebatspor MKE Ankaragücü BB Ankaraspor Besiktas JK Denizlispor Diyarbakirspor Fenerbahçe SK Galatasaray SK Gaziantepspor