Back

ⓘ Dodo Zakaria




Dodo Zakaria
                                     

ⓘ Dodo Zakaria

Dodo Zakaria inggih punika pemusik lan penyerat lagu Indonesia. Karya-karyanipun populer ing taun 1980-lan 1990-an. Piyambakipun inggih punika pianis ingkang mumpuni. Piyambakipun ugia komposer ingkang andal. Kathah penyanyi ingkang sampun nyèkarakèn karya-karya Dodo wiwit saking genre pop ngantos rock sekalipun, kados ta Vina Panduwinata, Utha Likumahuwa, Kiki Maria, Dian Pramana Poetra, Deddy Dhukun, Achmad Albar, Nicky Astria, Neno Warisman, Fariz RM, Malyda, Euis Darliah, lan Gito Rollies. Artis sanèsipun ingkang ugi nyekaraken karya almarhum, inggih punika Deddy Stanzah, Tika Bisono, Lydia & Imaniar, Peter F Gontha, Syaharani, Iis Dahlia, January Christy, Andi Meriem Matalatta, Chrisye, Grace Simon,Emilia Contessa, Irianti Erningpraja, Ismi Aziz, Henry Manuputty, Molluccas, Glenn Fredly, lan Ratu. Sèbagian ing antawisipun dados hit ageng, kados ta "Di Dadaku Ada Kamu" lan "Kumpul Bocah" ngèlampahi Vina Panduwinata utawi "Esokkan Masih Ada" lan "Mereka Bukan Kita" sakig Utha Likumahuwa.

                                     

1. Wiwit Karier

Dènting lan alunan musik sampun nyita perhatian Dodo Zakaria wiwit alit. Instrumen piano ingkang elegan punika tambatan hati Dodo ing bermusik. Dodo boten namung rèmèn musik klasik, nanging ugi nyimak pop, rock, mnawi ingkang beraroma tradhisional. Dodo ndèrèk gabung ing Bina Musika ingkang dipunasuh déning Agus Rusli lan Obby. Ing Bina Musika, Dodo lajeng gabung ing sebuah Combo Band ingkang naté tampil kanthi berkala ing TVRI. Formasi Combo Band punika inggih punika Dodo Zakaria keyboard, Erwin Gutawa bass,piano, Yoyok saxophone, lan Cendy Luntungan drum. Manawi taksih linggih ing bangku SMP, piyambakipun sampun dipunajak bergabung ing grup rock asal Malang, Ogle Eyes, ingkang dipundukung almarhum Mickey Michael Merkelbach lan Lexy Rumagit. Dodo memang ugi sanget remen musik rock. Piyambakipun sanget ngagumi jago keyboard, kados ta John Lord saking Deep Purple, ngantos Keith Emerson saking Emerson Lake & Palmer.

                                     

2. Kauripan Pribadi

Wulan Juli 2007, Dodo divonis menderita kanker usus lan sampun nglakoni 3 kali operasi usus lan empedu. Manawi ajeg ing dinten Raya Idul Fitri 1428 H 13/10, pengurus Persatuan Artis Penyanyi, Pencipta lagu, lan Penata Musik Indonesia punika nglakoni operasi kanggé kaping sekawanipun. Operasi mau kalajengaken ngantos pitung jam ing griya Sakit Pusat Pertamina, Jakarta. Ing dinten Senin, 22 Oktober 2007, sawatawis tabuh 14.45 WIB, Dodo Zakaria ninggal donya ing yuswa 47 taun ing griya Sakit Pusat Pertamina, Jakarta. Piyambakipun ninggalaken putri, Viola Octavanya 23 oktober 1992, asil pernikahanipun kaliyan mantan penyanyi Dian Mayasari ingkang bercerai ing taun 1996.

                                     

3. Diskografi

Album Sala

  • 1986-Malissa Aquarius Musikindo
  • 1990-20 Karya Sukses Dodo Zakaria Union Artist
  • 1990-D.D.O Atlantic Records

Bersama Drakhma

  • 1982-Citra Bahagia Sky Records
  • 1980-Hari Esok Sky Record
  • 1984-Tiada Kusadari RCA Records

Album Kompilasi

  • 1989-Kharisma Indonesia Atlantic Records
  • 1985-Festival Lagu Populer Indonesia 1985 Irama Asia Records
  • 1982-Festival Lagu Populer Indonesia 1982 DD Records
                                     

3.1. Diskografi Album Sala

  • 1986-Malissa Aquarius Musikindo
  • 1990-20 Karya Sukses Dodo Zakaria Union Artist
  • 1990-D.D.O Atlantic Records
                                     

3.2. Diskografi Bersama Drakhma

  • 1982-Citra Bahagia Sky Records
  • 1980-Hari Esok Sky Record
  • 1984-Tiada Kusadari RCA Records
                                     

3.3. Diskografi Album Kompilasi

  • 1989-Kharisma Indonesia Atlantic Records
  • 1985-Festival Lagu Populer Indonesia 1985 Irama Asia Records
  • 1982-Festival Lagu Populer Indonesia 1982 DD Records
                                     

3.4. Diskografi Music Score

  • 1987-Tatkala Mimpi Berakhir, PT Virgo Putra Film
  • 1988-Cinta Anak Zaman, PT Virgo Putra Film
  • 1985-Idola Remaja, PT Rapi Film
  • 1988-Terang Bulan di Tengah Hari, PT Rembulan Semesta
  • 1987-Catatan Si Boy, PT Bola Dunia Film
                                     
  • donya ing yuswa 87 taun ing Jakarta. sumber 22 - Musikus Indonésia, Dodo Zakaria tilar donya akibat kanker usus. sumber 21 - Pembalap Formula 1 Finlandia