Back

ⓘ Air Algérie




                                     

ⓘ Air Algérie

Air Algérie wujud maskapé pamaburan nasional Aljazair. Basisé ing Aljir, maskapé iki wujud kang gedhé dhéwé ketelu ing Afrika, ngangkud punjul 3 uta penumpang per taun. Maskapé iki saiki maburaké 13 pesawat Boeing 737NG, dadékaké Air Algerie sebagai minangka pesawat 737NG gedhé dhéwé ing Afrika Utara. Air Algérie mengoperasikan penerbangan terjadwal internasional tumuju 36 kutha di 28 nagara ing Éropah, Amérika Utara, Afrika lan Timur Tengah. Penerbangan domestik uga dilakokake tumuju 28 kutha, uga penerbangan charter kanggo eksplorasi lenga lan ngibadah Haji. Basis mligi mapan ing Papan Anggegana Houari Boumedienne, Aljir.

Air Algérie lagi diproses kanggo dadi anggota aliansi maskapé SkyTeam nalika 2007. Pertukaran kodhe bilateral, program frequent flyer lan perjanjian lounge karo saben maskapé SkyTeam kudu direncanakake sadurungé maskapé iki éntuk keanggotaane.

                                     

1. Sajarah

Air Algérie didegake nalika 1947 kanti jeneng Société algérienne de construction aéronautique SACA-Air Algérie. Nalika 23 Mèi 1953, maskapé iki gabung karo Compagnie air transport kanggo mbéntuk Compagnie générale de transports aériens CGTA-Air Algérie. Sewis kemerdekaan saka Perancis nalika 1962, perusahaan iki berubah jeneng dadi Air Algérie Entreprise nationale dexploitation des services aériens. Nalika 1963, pamaréntah Aljazair jupuk 51% aset perusahaan, nambah sahame hingga 83% nalika taun 1970 lan 100% lan nasionalisasi padha 1974, sewis pengambilan 17% sahame déning Air France. Maskapé iki duwé 8.777 karyawan nalika wulan Maret 2007. Air Algerie wujud anggota Arab Air Carriers Organization. Air Algérie wujud perusahaan gabungan SPA kanti pendapatan 29.000.000.000 DA. maskapé iki nyakup jaringan sepanjang 96.000 km. Luwih saka 3.000.000 penumpang lan meh 200.000 ton kargo diangkud saben tahune. Pada 2003, jumlah penerbangan padinan ing periode puncake nyandak 120. Air Algérie wis ngasilaké meh 5 milyar kursi-kilomèter lan 3.3 milyar penumpang-kilomèter. Jaringan pangandole nyakup 150 agensi ing Aljazair lan sekabehane dunya, terhubung karo sistem pembukuan lan didistribusikake liwat GDS, kang ngendi Air Algérie wis gabung.

                                     

1.1. Sajarah Organisasi

Air Algérie wujud perusahaan gabungan. Sahame diduwèni sekabehane deing nagara Aljazair. Board of Directors perusahaan iki diketuai déning Mr. Mhamed Tayeb Benouis, Chairman lan Managing Director Air Algérie. Maskapé iki mbéntuk aktivitas kaya mengkene:

  • Angkudan kargo
  • Angkudan penumpang

Air Algérie mengirim:

  • Kebutuhan angkudan udara kaya operasi penerbangan, perawatan, transportasi lan komersial.
  • Mendukung aktivitas kaya logistik lan katering, uga aktivitas kang berhubungan kaya keuangan, manajemen personel, komputer lan telekomunikasi.
                                     

2. Rute Anyar

  • Aljir-Beijing, nalika akir 2007, migunakaké Airbus A330-200, Air Algérie ngrencanakake penerbangan non-stop antara Aljir lan Papan Anggegana Internasional Beijing Capital.
                                     

3. Kota Tujuan

Air Algérie ngoperasikake penerbangan saka Aljir tumuju pusat bisnis gedhé kaya Annaba, Constantine lan Oran. Maskapé iki uga nglakokaké penerbangan saka Aljir, Oran, Constantine lan Annaba, tumuju pusat komersial paling wigati kaya Ghardaia lan Ouargla, uga kutha lenga paling wigati kaya In Amenas lan Hassi Messaoud.

                                     

4. Armada

Armada pesawat penumpang

Armada Air Algérie nyakup pesawat kaya mengkene nalika Agustus 2007:

  • Kelas Bisnis kasadia ing pesawat kang ana.
  • Umur rata-rata armada Air Algérie ya iku 7.3 taun nalika Juli 2007