Back

ⓘ Kemang




Kemang
                                     

ⓘ Kemang

Kemang ya iku wit woh-wohan sajinis pelem kanthi ambu kang mbangeti lan rasa kang kecut legi. woh iki dianggep duwé kerabat lan dianggep padha karo binjai. nanging pakar-pakar nyaranake supaya dipisahake dadi jinis dhéwé, Mangifera kemanga.

Kemang uga dikenal kanthi jeneng liya ya iku palong basa Kutai, Kaltim.

                                     

1. morfologi

wit kemang duwé ciri-ciri kang padha karo wit pakel. bedane ing antarané godhong wit kemang gagange cendhek utawa bisa diarani ora duwé gagang lan pinggiran godhonge sempit. Malai kembang kemang luwih dawa nganti watara 75 cm, luwih arang, lan isi kembange luwih sithik. woh kemang kang mateng wernane cokelat semu ijo tuwa lan bonggole benjol. béda karo pakel woh kemang kang enom wis bisa dipangan sanajan rasané kecut banget.

                                     
  • Kemang iku kacamatan ing kabupatèn Bogor, Jawa Barat. Kabupatèn Bogor
  • Jambi. Masjid iki dumunung ing sebrang pusat Kutha Jambi sing dibelah Kali Batanghari, persisé ing kawasan Olak Kemang kacamatan Danau Lempongan, Jambi.
  • Basa Indonésia: Ilir Barat II iku kacamatan ing kutha Palembang, Sumatra Kidul, Indonésia. 27 Ilir 28 Ilir 29 Ilir 30 Ilir 32 Ilir 35 Ilir Kemang Manis
  • Kemang iku désa ing kacamatan Bungah, Kabupatèn Gresik, Provinsi Jawa Wétan, Indonésia. Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan Permendagri No
  • Cisarua Ciseeng Citeureup Dramaga Gunungputri Gunungsindur Jasinga Jonggol Kemang Klapanunggal Leuwiliang Megamendung Nanggung Pamijahan Parungpanjang Parung
  • iku kacamatan ing kutha Palembang, Sumatra Kidul, Indonésia. Karya Jaya Kemang Agung Kemas Rindo Keramasan Kertapati Ogan Baru Indonésia Kode Pos 2010
  • goloknaga.com Golok Cibatu Terkenal Hingga Penjuru Dunia, liputan6.com Pengrajin Golok Jampang, Pengrajin Golok di Désa Jampang, Kemang Bogor dan sekitarnya
  • Indonésia. Ing dina Minggu tanggal 26 September taun 2010, ing Kemang Village, Kemang Jakarta Kidul, Pawlosophy uga nganakaké Pawlosophy Idol. Ing acara
  • Jakarta Pusat, Anggota FPDI DPR - RI, 1987 - 1997 Ketua Umum PDI versi Munas Kemang 1993 - saiki PDI ganti jeneng dadi PDI Perjuangan taun 1999 - saiki Wakil
  • kursi parlemen lan 36 Dewan Undangan Negeri. Parlemen: Seremban Rasah Teluk Kemang Kuala Pilah Jelebu Jempol Rembau Tampin Dewan Undangan Negeri DUN Cennah
  • Patisserie. Panjenengane uga dadi guru ing Pantry Magic Cooking School, Kemang SD - SMP Gandhi International School, Jakarta SMA Pelita Harapan, Karawaci