Back

ⓘ Mont Blanc




Mont Blanc
                                     

ⓘ Mont Blanc

Mont Blanc utawa Monte Bianco), kang dumunung ing pagunungan Alpen Éropah ya iku sawijning gunung paling dhuwur ing Éropah kulon. Kanthi dhuwur kang nyandhak 4.810 mèter.

Mont Blanc dumunung ing sapérangan wewengkon Prancis lan wewengkon Italia, nanging Prancis nyataake yèn pucuk gunung iki ana sajeroning area wewengkone; sajeroning peta nagara perancis, area gunung iki dileboake ing wewengkon nagara Prancis. Sajeroning sawijining konvensi antarané Prancis lan Krajan Sardinia ing Turin 1861, dikukuhaké wates ing pucuk gunung Mont Blanc.

Loro kutha kang misuwur paling cerak Mont Blanc ya iku Chamonix, Haute-Savoie Prancis lan Courmayeur, Valle dAosta Italia. Pambangunan trowongan Mont Blanc dimulai ing 1957 lan rampung ing 1965. Trowongan iki duwé dawa 11.6 kilomèter 7.25 mil, kang nggathukake loro kuthamau lan dadi rute transportasi utama jalur trans-Alpine.

Mont Blanc misuwur dadi panggonan ulah raga munggah gunung lan ski. Mont Blanc wusanane diunggahi ing 8 Agustus 1786 déning Jacques Balmat lan Michel Paccard; wong wadon kang miwiti tekan pucuk Mont Blanc yiku Marie Paradis ing 1808.

                                     
  • A Mont Blanc utawa Mont - Blanc aux marrons iku panganan cuci mulut saka legi Chestnut puree ing wangun vermicelli, paling ndhuwur karo ngalahake krim
  • lan Swiss. Pucuk - pucuk paling dhuwur ing Alpen Kulon ya iku Mont Blanc 4808 m, Mont Blanc de Courmayeur 4748 m, Dufourspitze 4634 m lan pucuk liyané ing
  • marrons minangka bahan baku kanggo panganan cuci mulut liyane, kayata Mont Blanc krim murni krim es, kue, saos manis utawa hiasan kanggo panganan cuci
  • kulon saka Turin. Kutha iki ana ing saceraké gapura mlebu Italia saka Mont Blanc Tunnel, ing patemon Buthier lan Dora Baltea mau, lan ing pasimpangan rute
  • kaliyan Italia lan Swiss. Wonten ing wewengkon punika dumunung Gunung Mont Blanc 4.807 m Wonten ing laladan punika kathah resor ski. Pegunungan Pyrenees