Back

ⓘ Paul Greengard




Paul Greengard
                                     

ⓘ Paul Greengard

Paul Greengard inggih punika salah satunggaling ahli saraf saking nagara Amérikah Sarékat.

Piyambakipun miyos wonten ing kutha New York. Sadangunipun PD II, piyambakipun gadhah tuggas wonten ing Angkatan Laut Amérikah Sarékat minangka salah satunggaling teknisi listrik wonten ing Institut Teknolgi Massachusetts ingkang makarya wonten ing sistem péngetan dhini kanggé "mendeteksi" pesawat-pesawat kamikaze Jepang. Sabibaripun perang, piyambakipun mlebet wonten ing Hamilton College lan lulus nalika taun 1948 kanthi gelar sarjana wonten ing babagan matematika lan fisika. Piyambakipun milih kanggé mendhet sarjana wonten ing babagan fisika amargi sapérangan ageng panalitn fisika pasca perang sami fokus wonten ing senjata nuklir, lan alih-alih kapénchut wonten ing biofisika. Piyambakipun miwiti studi sarjana wonten ing Johns Hopkins University ing laboratorium Haldan Keffer Hartline. Pikantuk ilham nalika kuliah Alan Hodgkin, Greengard wiwit makarya wonten ing babagan fungsi molekuler lan seluler neuron. Wonten ing taun 1953, Greengard pikantuk gelar PhD lan miwiti karya pascadhoktoral wonten ing University of London, Cambridge University, lan Universitas Amsterdam.

Minangka profesor, piyambakipun sampun makarya wonten ing Albert Einstein College of Medicine, Vanderbilt University, Yale University, lan Rockefeller University.

Panalitén Greengard ngutamakaken wonten ing prastawa wonten ing salebeting neuron ingkang dipunsebabaken déning neurotransmiter. Kanthi spésifik, Greengard lan kanca-kancanipun nliti solah tingkah kaskade duta kedua ingkang ngéwahi mlebetipun neurotransmiter wonten ing pencerap ing salebeting éwah-wahan tetep wonten ing. Wonten ing sarangkén eksperimen, Greengard lan kanca-kancanipun nedahaken bilih nalika berinteraksi wonten ing siji reseptor membran sel saking siji neuron, dopamin njalari tambahipun AMP siklik ing salebeting sel, ingkang wonten ing giliranipun ngaktifaken protéin kinase A, ingkang ngesangaken utawi mbrasta fungsi protéin sans lumantar reaksi fosforilasi. Protein ingkang dipunaktifaken fosforilasi punika ngéwahi DNA kanggé damel protéin énggal, mindhahaken langkung kathah reseptor ing sinaps nambah sensitivitas neuron, utawi mindahkan saluran ion ing lumah sel nambah eksitabilitas sel.

Wonten ing taun 2000, Greengard, Arvid Carlsson, lan Eric Kandel dipunanugrahi Penghargaan Nobel ing babagan Fisiologi utawi Kedhokteran saking panemonipun babagan transduksi sinyal ing salebeting sistem syaraf.

                                     
  • Goldstein Maria Goppert - Mayer Kamaharajan Jerman Al Gore, Bedhamèn, 2007 Paul Greengard David J. Gross Robert Grubbs Roger Charles Louis Guillemin Perancis
  • Kendall, Richard E. Taylor 1989 Norman F. Ramsey, Hans G. Dehmelt, Wolfgang Paul 1988 Leon M. Lederman, Melvin Schwartz, Jack Steinberger 1987 J. Georg Bednorz