Back

ⓘ Gaya Lorentz




Gaya Lorentz
                                     

ⓘ Gaya Lorentz

Gaya Lorentz ya iku gaya ing babagan fisika kang dituwuhaké déning momotan listrik kang obah utawa déning arus listrik kang ana ing sawijining medan magnet amarga nampa partikel kang muatané arus listrik mau. Arah gaya bakal ngetutaké arah maju skrup kang diputer saka vektor arah obah momotan listrik tumuju arah medan magnet, B, kaya kang katon ing rumus iki:

F = q v × B {\displaystyle \mathbf {F} =q\mathbf {v} \times \mathbf {B}}

katrangan

F ya iku gaya ing ékan/unit newton B ya iku medan magnet ing unit tesla q ya iku momotan listrik ing ékan coulomb v ya iku arah kecepatan momotan ing unit mèter per detik × ya iku perkalian silang saka operasi vektor.
                                     

1. Pranala njaba

  • Gaya Lorentz animasi
  • Interactive Java tutorial on the Lorentz force National High Magnetic Field Laboratory
  • Gaya Lorentz
  • website
  • Physics and Astronomy HyperPhysics dari Georgia State University
  • Faradays law: Tankersley and Mosca
                                     
  • ugi ing wujud molekulipun. gerak punika saged dipunjlentrehake kaliyan gaya Lorentz ingkang gegayutan kaliyan sipat - sipat dhasar elektris bahan ingkang