Back

ⓘ Jewish Encyclopedia




Jewish Encyclopedia
                                     

ⓘ Jewish Encyclopedia

Jewish Encyclopedia inggih punika satunggaling ensiklopedia ingkang dipuntérbitakèn ingkang kawiwitan ing New York antawis taun 1901 lan 1906 déning Funk and Wagnalls. Isinipun langkung saking 15.000 artikle ing 12 jilid babagan sajarah lan kaanan Yudaisme ngantos taun 1901. Sapunika dados ranah publik.

Jenny Mendelsohn, saking kapustakan University of Toronto, ing purwaka online kanggé informasiaken utama nganggo Yahudi lan Yudaisme, nyerat: "Manawi dipunterbitaken ing wiwit taun 1900-an, karya punika sangat dipuntingali wigati amargi mutu ilmiahipun. Kathah matèri ing salebeting taksih berharga kangè peneliti ing babagan sajarah Yahudi." Jewish Encyclopedia dipunserat ing basa Inggris,nanging kathah sumberipun inggih punika saking basa Jerman, amargi punika basa ibu nimpuna "Wissenschaft" sarta lingua franca saking nimpuna ilmiah kanthi umum ing masa punika. Sejumlah karya boten saking basa Jerman limrahipun inggih punika naskah ingkang langkung klasik, minangka ageng ing basa Ibrani utawi basa Arab. Sumber basa Inggris satunggalipun ingkang asring dipunsitir inggih punika terbitan Solomon Schechter ing Jewish Quarterly Review. Ingkang wigati terbitan ensiklopedia punika ing basa Inggris, lan boten basa Jerman utawi basa Ibrani, dipunrembakaken déning Harry Wolfson ing salebeting seratan ing taun 1926. Schwarz 1965: Penyunting lan pengarang Jewish Encyclopedia kabukti tepat ing pilihan basa penerbitan punika, amargi ing wekdal 25 taun, basa Inggris dados basa utama kanggé nimpuna ilmiah Yahudi lan tiyang Yahudi ing sadaya donya. Wolfson ngendikan manawi "jika sebuah Jewish Encyclopedia ing basa modern dipunrencanakaken kawiwitan ing wanci punika, mila pilihan punika tiba ing bahsa Inggris.

                                     

1. Versi Online

Naskah asli saged dipuntingali ing Jewish Encyclopedia website. Ing ngriki saged dipuntingali salinan gambar saking halaman asli ing format JPEG utawi teks ing format Unicode.

                                     

2. Jewish Encyclopedia ing basa Rusia

Jewish Encyclopedia dipunengge minangka sumber utama kanggé Jewish Encyclopedia ing basa Rusia ingkang kapérang saking 16 jilid, terbitan Brockhaus and Efron ing Saint Petersburg antawis taun 1906 lan 1913.

                                     

3. Uga delengen

  • Catholic Encyclopedia
  • Encyclopædia Biblica
  • Encyclopaedia of Islam
  • Pratélan Ensiklopedia
                                     
  • saubengé, mligi kutha Haifa, kutha gedhé dhéwé katelu ing Israèl, dumunung ing pèrèng lor. Cheyne and Black, Encyclopedia Biblica Jewish encyclopedia
  • Marks, Rabbi Gil. The Encyclopedia of Jewish Food. Solomonov, Michael. Israeli Soul. HMH. Marks, Rabbi Gil. The Encyclopedia of Jewish Food. Solomonov, Michael
  • liyane kalebu tahini lan bawang putih cincang. Gil Marks 2010 Encyclopedia of Jewish Food. Wiley. ISBN 9780470943540. Shooky Galili May 31, 2007 Land
  • asale baker. Börek Rugelach Empanada Knish - jajanan Yahudi Ashkenazi sing padha Samosa Spanikopita Tiropita Marks, Gil. The Encyclopedia of Jewish Food.
  • Sawetara resep nambah semolina Marks, Gil 17 November 2010 Encyclopedia of Jewish Food. HMH. ISBN 978 - 0 - 544 - 18631 - 6 via Google Books. Davidson
  • 2010 Encyclopedia of Jewish Food. HMH. ISBN 978 - 0 - 544 - 18631 - 6 via Google Books. Zeldes, Leah A. September 16, 2009 Eat this Lekach: Jewish honey
  • gribenes. Claudia Roden, The Book of Jewish Food, Penguin Books, 1999, p. 56 Gil Marks, Encyclopedia of Jewish Food, p. 239 John Wiley and Sons, 2010
  • salebetipun Encyclopedia Judaica, Keter Publishing Debra Nussbau, Cohen, Jewish tradition vs. the modern - day female, March 17, 2000, Jewish Telegraphic
  • Setu Suci Marks, Gil. Encyclopedia of Jewish Food. Houghton Mifflin. Jochnowitz, Eve 1998 Chapter 4: Flavors of Memory: Jewish Food as Culinary Tourism
  • Sawetara jinis uga dikenal ing masakan Rusia lan Polandia Gil Marks. Encyclopedia of Jewish Food. Houghton Mifflin Harcourt, 2010. Forshmak Vorschmack Russisches
  • Perspective United Nations FAO. 1998. Dibukak ing 2007 - 06 - 10. Gil Marks. Encyclopedia of Jewish Food. p. 1052. Joseph Mercola, Brian Vaszily, Kendra Pearsall, Nancy