Back

ⓘ Préfèktur Aomori




Préfèktur Aomori
                                     

ⓘ Préfèktur Aomori

Préfèktur Aomori inggih punika préfèktur Jepang ingkang mapan wonten ing wewengkon Tohoku, pérangan lèr Pulo Honshu. Kutha krajanipun punika Aomori, Aomori.

                                     

1. Géografi

Prefektur Aomori kalebet prefektur paling lèr ing Honshu lan madep Hokkaido nglampahi Selat Tsugaru. Prefektur Aomori winatesan kaliyan Prefektur Akita lan Prefektur Iwate ing sisih kidul. Oma, ingkang mapan wonten ing Tanjung Shimokita ing ujung barat laut awujud kapak punika titik paling lèr ing Pulo Honshu.

Kutha-kutha

  • Tsugaru
  • Kuroishi
  • Misawa
  • Goshogawara
  • Hirosaki
  • Hachinohe
  • Aomori kutha krajan
  • Mutsu
  • Towada

Kutha alit lan désa

Wonten ing ngandhap punika kutha alit lan désa wonten ing saben distrik ing Prefektur Aomori.

Gabungan Tsugaru

Nalika tanggal 11 Fèbruari 2005 kutha énggal kanthi nama Tsugaru kadhapuk ingkang kalebet gabungan saking kutha alit Kizukuri lan désa-désa Inagaki, Kashiwa, Morita, ugi Shariki, ingkang sedayanipun mapan wonten ing Distrik Nishitsugaru.

Pawiyaran Towada

Ing tanggal 1 Januari 2005 kutha alit Towadako kagabung kaliyan kutha Towada.

                                     

2. Dhémografi

Kathah kawula enèm saking Aomori tindak dhateng kutha ageng kados Tokyo utawi Sendai kanggé pados karemenan lan pakaryan. Kajawi punika Aomori nyathet rekor populasi paling inggil ing taun 1983.

                                     

3. Pariwisata

Ing Aomori punika wonten kebon apel ingkang kawéntar sanget ing Jepang. Danau Towada, satunggaling kaldera ingkang éndah, mapan wonten ing watesan antawisipun Prefektur Akita lan Prefektur Aomori. Lepen Oirase minanka toyanipun Tlaga Towada. Wonten ugi Gunung Osore ingkang kanthi barès ateges Pegunungan Menakutkan, mapan ing celakipun Mutsu wonten Tanjung Shimokita. Pagunungan Hakkoda ing Aomori kalebet laladan hiking ingkang éndah nalika mangsa panas.

                                     

4. Simbol prefektur

Simbol prefektur Aomori punika gambar peta prefektur ingkang sakedhik dipunéwahi, nedahaken makutha saking Pulo Honshu: Tanjung Tsugaru, Natsudomari lan Shimokita.