Back

ⓘ FC Schalke 04




FC Schalke 04
                                     

ⓘ FC Schalke 04

FC Schalke 04 minangka siji klub bal-balan saking nagara Jerman ingkang gadhah markas Gelsenkirchen, siji kutha pertambangan ing nagara Jerman. Main wonten ing divisi Bundesliga 1. Klub punika gadhah cabang-cabang ulah raga, nanging ingkang paling misuwur inggih punika bal-balan.

Dipundhirikaken rikala taun 1904 kanthi migunakaken nama Westfalia Sachalke.Schalke 04 menangaken kejuaraan lèvel Éropah ingkang kapisanan rikala taun 1997 kanthi ngasoraken Internazionale Milan kanthi adhu tendhangan penalti wonten ing Piala UEFA ing kutha Milan, Italia.

                                     

1. Stadium

Stadion klub, dipunkenal minangka Veltins-Arena ing sangandhaping perjanjian sponsor kaliyan pendamelan bir Veltins, peresmianipun rikala mangsa panas 2001 lan gadhah kapasitas 61.673 penonton. Stadion punika dipunanggep minangka salah satunggaling ingkang saé piyambak kanthi fasilitas ingkang paling modern lan stadion multi-fungsi ing Éropah. Stadion punika sadèrèngipun dipunkenal kanthi nama AufSchalke Arena lan nggantosaken Parkstadion kapasitas 71.000 dipunyasa rikala taun 1973. Sadèrèngipun klub sampun mainaken tetandhinganing Glückauf-Kampfbahn dipunyasa rikala taun 1928 kanthi kapasitas 35.000 penonton. Stadion Glückauf-Kampfbahn kaginakaken kanggé tetandhingan amatir sadanguning taun-taun pungkasan kanthi ngirangi kapasitas namung dumugi 5.000.

                                     

2. Pratélan pemain

Skuad utama

Per 3 Juli 2012.

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

Kaampilaken

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

Skuad FC Schalke 04 II

Manajer: Michael Boris

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

                                     

3. Gelar

  • 5 Piala Jerman 1938, 1972, 2001, 2002, 2010
  • 1 Piala UEFA 1997
  • 7 Juara Jerman 1934, 1935, 1937, 1939, 1940, 1942, 1958
  • 1 Piala Super Jerman 2011
                                     
  • Pemain iku wis mbela FC Schalke 04 wiwit FC Schalke 04 U - 19 nganti saiki ndhik tim mligi. Max Meyer wis gabung karo tim FC Schalke 04 wiwit umuré isih 14
  • bal - balané FC Schalke 04 sing kawentar ya iku Knappenschmiede. Leroy Sané gabung karo Schalke taun 2005. Ndèk taun 2008, piyambaké pindah nang Bayer 04 Leverkusen
  • Brasil olimpiade 2008 - 2010 Brasil 2005 - 2010 FC Schalke 04 2010 - 2011 Genoa 2014 - 2014 Brasil 2011 - Saiki FC Bayern München Juwara FIFA Confederations Cup
  • nalika nglawan Barcelona ing sajarah Real Madrid kanthi 10 gol Raul FC Schalke 04 Dibukak ing 8 April 2012. Livio Caferoglu 12 May 2012 Official:
  • tau ngicipi gelar Piala Dunia, DFB - Supercup, lan DFB Pokal. 2011 - 2015 FC Schalke 04 2015 - 2016 VfL Wolfsburg 2016 - saiki Paris Sant - Germain 2012 - saiki Jerman
  • Spanyol FC Barcelona lan Timnas Kroasia. Rakitić miwiti karir profésionalipun ing Basel ngantos kalih mangsa, lajeng pindhah dhateng Schalke 04 ngantos
  • Uchida pindhah menyang Jerman pindhah menyang Schalke 04 ing taun 2010 kanthi rega 1, 3 yuta. Karo Schalke Uchida menang DFB - Pokal taun 2010 - 11, lan jenenge
  • kalebet juru main bal didikanipun Schalke 04 tim kebanggaanipun masarakat Gelsenkirchen. Saderengipun main ing Schalke ing taun 2003, Hamit main ing klub
  • Berlin 1. FC Kaiserslautern Bayer 04 Leverkusen 1. FSV Mainz 05 VfL Borussia Mönchengladbach 1. FC Nürnberg FC Schalke 04 VfB Stuttgart Werder Bremen VfL
  • Dortmund, 1. FC Köln, Meidericher SV saiki MSV Duisburg Preußen Münster, Schalke 04 Saka Oberliga Südwest: 1. FC Kaiserslautern, 1. FC Saarbrücken