Back

ⓘ Leeds United F.C.




Leeds United F.C.
                                     

ⓘ Leeds United F.C.

Leeds United Association Football Club inggih punika sawijining klub bal-balan saking Inggris ingkang dumunung wonten ing Beeston, Leeds, West Yorkshire. Sadèrèngipun, klub punika sampun nelasaken sapérangan ageng sajarahipun ing tingkat inggil bal-balan Inggris inggih punika Liga Utama Inggris. Klub punika dipunbentuk warsa 1919 ingkang nyusul pembubaran tim sadérnégipun Leeds City FC déning The Football League. Stadionipun inggih punika Elland Road ingkang gadhah kapasitas 39.460 kursi, ingkang sampun dipun-ginakaken wiwit jumenengipun Leeds United.

Leeds United inggih punika klub pungkasan ingkang dados juara Liga Sepak Bola Divisi Pertama Inggris: Football League First Division Inggris ing mangsa 1991-1992, ingkang lajeng wiwit mangsa 1992-93 dados Liga Utama Inggris Inggris: Premier League minangka kompetisi liga profésional Inggris tingkat paling inggil.

Leeds United sampun menangaken piala ing bal-balan Inggris, kalebet 3 gelar liga Inggris nalika punika taksih kanthi nama Football League First Division, Piala FA lan Piala Liga Inggris. Klub punika ugi naté suksek ing Éropah kanthi menangaken kalih Inter-Cities Fairs Cup dipun-gantos kaliyan Piala UEFA. Ananing, Leeds dados runner-up, ing Piala Fairs Inter-Cities 1967, Piala Winners UEFA 1973 lan Liga Champions UEFA 1975. Klub punika menangaken mayoritas prestasinipun ing ngandhap manajer Don Revie sadanguning taun 1960-lan 1970-an.

Werni kostum Leeds United inggih punika pethak. Logo klub sampun éwah kaping wola-wali saperlu modernisasi citra klub. Logo sapunika, nggambaraken White Rose of York lan muni "LUFC", éwadénéé nama klub mau migunakaken "AFC". Jejuluk klub punika ingkang paling umum inggih punika "The Whites", "United" lan "The Peacocks", nama ingkang pungkasan asalipun saking namastadion inggih punika The Old Peacock Ground sadéréngipun éwah dados Elland Road. Leeds United dipunkenal gadhah pendukung ingkang fanatik. Riset online paling énggal ngindikasikaken bilih punika minangka satunggaling klub bal-balan ing Inggris ingkang paling dipunkenal lan web sitetipun inggih punika salah satunggal ingkang paling asring dipunkunjungi.

                                     

1. Prestasi

Domestik

Liga Utama Inggris
  • Runners Up 5: 1964–65, 1965–66, 1969– 70, 1970–71, 1971–72
  • Winners 3: 1968–69, 1973–74, 1991–92
Football League Championship/Divisi 2
  • Runners Up 3: 1927–28, 1931–32, 1955–56
  • Winners 3: 1923–24, 1963–64, 1989–90
Football League One
  • Runners Up 1: 2009–10
Piala FA
  • Winners 1: 1972
  • Runners Up 3: 1965, 1970, 1973
Piala Liga Inggris
  • Winners 1: 1968"
  • Runners Up 1: 1996
FA Charity Shield
  • Winners 2: 1969, 1992
  • Runners Up 1: 1974
Piala FA Youth
  • Winners 2: 1993, 1997

Éropah

Liga Champions UEFA
  • Runners Up 1: 1975
Piala Winners UEFA
  • Runners Up 1: 1973
Inter-Cities Fairs Cup/Liga Éropah UEFA
  • Runners Up 1: 1967"
  • Winners 2: 1968, 1971
                                     

2. Skuat

Tim Utama

Per 3 Agustus 2012 Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain sarjuk karo peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwh saka siji kawarganegaraan.

Note Simbol † - Menunjukan juru main tersebut masuk dalam pratélan juru main yang akan dijual olèh klub.

                                     

3. Pranala njaba

  • Soccerbase
  • Situs jaringan resmi
  • Sky Sports
  • ESPNsoccernet
  • Leeds Fans
  • Loiners of Leeds United A complete list of all Leeds born Leeds Utd players.
  • Leeds Utd Mad

Leeds United A.F.C.

                                     
  • United F.C. bali ing Sunderland A. F C lan Leeds United A. F C sadurungé ing taun 2011 gabung manèh karo West Ham United F.C West Ham sign defender McCartney
  • kanggo Leeds United A. F C Ing wulan Juli 2007, panjenengané gabung ing Tottenham Hotspur F.C Panjenengané naté disilihaké ing Watford F.C Peterborough
  • Milner miwiti karir ing akademi Leeds United Panjenengané naté main kanggo Leeds United Swindon Town, Newcastle United lan Aston Villa sadurungé gabung
  • posisi glandhang sayap. Johnson sadurungé naté main kanggo Middlesbrough, Leeds United Watford, lan Manchester City. Ing wulan Agustus 2012, panjenengané gabung
  • Tottenham star joins United Leeds United A. F C 1 January 2012. Dibukak ing 1 April 2012. Andros wings in Birmingham City F.C 24 February 2012. Dibukak
  • 2006 - 2011 West Ham United F.C 2011 - 2012 West Ham United F.C 2004 - 2016 Inggris 2012 - 2016 Queens Park Rangers 2016 - saiki Leeds United A. F C Piyambaké tau
  • Milton Keynes Dons F.C mkdons.com. 16 August 2010. Dibukak ing 16 August 2010. England under - 21 international arrives. Leeds United A. F C 31 January 2012
  • Manchester United F.C biyasa disingkat Man United utawa mung ManU, diwaca men yu, utawa MU diwaca Em Yu ya iku klub bal - balan utawa bal - balan Inggris
  • Républik Irlandia Pembelian termahal: 5 yuta, Michael Bridges saking Leeds United Juli 1999 Penjualan termahal: 10 yuta, Darren Bent saking Tottenham
  • dadi kiper kanggo Blackburn Rovers. Robinson sadurungé tau main kanggo Leeds United lan Tottenham Hotspur. Piyambaké dadi salahsijiné teka 4 kiper sing bisa