Back

ⓘ Newcastle United F.C.




Newcastle United F.C.
                                     

ⓘ Newcastle United F.C.

Newcastle United Football Club inggih punika salah satunggaling klub bal-balan Inggris ingkang dipunmadhegaken rikala taun 1881. Kanthi markas wonten ing Newcastle upon Tyne, Inggris. Nalika mangsa 2006/07 main wonten ing Liga Premier Inggris. Newcastle naté kadegradasi, anangin sukses wangsul malih promosi dhateng Liga Primer Inggris wonten ing mangsa 2010-2011. Klub punika mainaken tetandhingan kandhangipun wonten ing kandhangipun Stadion St James Park ingkang gadhah kapasitas52.387 penonton. Seragam Newcastle gadhah warni pethak cemeng.

Sajarah dangu Newcastle United kawiwitan kanthi perseteruan antawising 2 klub inggih punika Newcastle East End lan Newcastle West End.

Perseturuan punika kapungkasi wonten inng taun 1892 nalika Newcastle East End ingkang nalika punika inggih klub ingkang paling dominan wonten ing antawising kekalihipun klub punika, lan klub Newcastle West End kosok wangsulipun saweg ngalam krisis finansial. Pungkasanipun kekalih klub punika sarujuk nggabungaken dhiri lan mbentuk satunggaling klub ingkang langkung solid kanthi nama Newcastle United.

Kekalihiipun milih stadion St James Park minangka markas klub énggal mau lan nggantos seragam ingkang wiwitanipun kanthi warni abrit lan pethak dados garis pethak cemeng. Klub énggal mau kapilih kanggé mlebet ing Liga Sepak Bola nalika taun 1893, lan nalika taun-taun candhakipun Newcastle United dados bahan guneman ing kathah médhia masa ing Inggris nalika punika.

Pas setunggalatus taun candhakipun, wonten ing taun 1993, Newcastle United kasil pikantuk promosi kanggé mlebet dhateng Divisi Utama Liga Inggris ingkang wonten ing basa Inggrisipun dpiunkenal kanthi nama "Premier League".

                                     

1. Prestasi

  • 4 Liga Premier Inggris: 1905, 1906, 1907, 1929
  • 1 Piala Texaco: 1974, 1975
  • 1 FA Community Shield: 1909
  • 1 Piala UEFA dulu masih bernama Piala Fairs: 1969
  • 1 Piala Intertoto: 2006
  • 2 Liga Divisi Satu Inggris: 1993, 2010
  • 1 Liga Divisi Dua Inggris: 1965
  • 1 Piala Anglo-Italia: 1973
  • 6 Piala FA: 1910, 1924, 1932, 1951, 1952, 1955
                                     
  • Premier League. Dibukak ing 22 April 2011. Kevin Nolan Profile Newcastle United F.C Dibukak ing 5 April 2010. Magpies set for Nolan swoop Sky Sports
  • Carroll ngrampungaké prosès transfer panjenengané saka Newcastle United pinuju Liverpool F.C ing Januari 2011 kanthi nominal transfer 35 yuta Pounds
  • Soccerway Kelland Watts Soccerway. Dibukak ing 24 August 2018. Newcastle United Kelland Watts Newcastle United F.C Dibukak ing 24 August 2019.
  • AFS Enterprises. Dibukak ing 15 April 2018. Jonathan Mitchell Newcastle United F.C Diarsip saka sing asli ing 21 March 2016. J. Mitchell: Summary
  • April 2010.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan link United Snap Up Sissoko Newcastle United F.C Official Website. 25 January 2013. Dibukak ing 25 January
  • p. 21. Dibukak ing 26 July 2013. Newcastle United Profile Magpies Clinch Ben Arfa Signing Newcastle United F.C 28 August 2010. Dibukak ing 28 August
  • 2 - 1 lan Liverpool menang. Keane miwiti pertandhingan pisanan nglawan Newcastle United ing Piala Liga tanggal 26 September 2012, main bareng Scott Wootton
  • disilihaké menyang klub Newcastle United Kenedy lair ing Santa Rita do Sapucaí, Minas Gerais, Kenedy nunggal jeneng karo Robert F Kennedy. Dhèwèké miwiwiti
  • Milner miwiti karir ing akademi Leeds United Panjenengané naté main kanggo Leeds United Swindon Town, Newcastle United lan Aston Villa sadurungé gabung
  • saiki dadi manajer klub West Ham United Bolton Wanderers F.C Football League Second Division: Juara 1977 78 Limerick F.C League of Ireland First Division: