Back

ⓘ Universitas Stanford




Universitas Stanford
                                     

ⓘ Universitas Stanford

Leland Stanford Junior University, ingkang kondhang dipunsebut Universitas Stanford, inggih punika siji universitas swasta ingkang dumunung kinten-kinten 60 kilomèter ing tenggara San Francisco lan kinten-kinten 30 km ing sisih wétan laut San Jose ing wewengkon Kabupatèn Santa Clara ingkang dèrèng dipunresmikaken minangka kutha. Stanford dumunung wonten ing caket kutha Palo Alto, California, Amérikah Sarékat pas ing jantung Lembah Silikon kanthi géografis punapa déné historis.

Universitas Stanford dumunung ing kampus universitas kaping 2 paling ageng ing donya, lan dumunung saking Sekolah Teknik, Hukum, Kadhokteran, Pendidikan, Bisnis, Ilmu bumi, lan Humaniora sarta Sains. Universitas punika gadhah sajumlah program lan siji griya sakit pendidikan kejawi manéka kagiyatan ingkang njangkau masarakat lan inisiatif relawan.

                                     

1. Kampus

Wiyar Universitas Stanford inggih punika 32 km². Kampus utamanipun dipunwatesi déning El Camino Real Stanford Avenue, Junipero Serra Boulevard lan Sand Hill Road ing sisih kilèn laut saking Lembah Santa Clara ing Jazirah San Francisco. Wonten ing mangsa panas 1886, nalika kampus punika pisanan dipunrancang, Stanford ngrawuhaken présidhèn saking Massachusetts Institute of Technology Francis Amasa Walker lan arsitèk lansekap ingkang kondhang Boston Frederick Law Olmsted dhateng pasisir kilèn kanggé amringi konsultasi. Olmsted migunakaken siji konsèp umum kanggé kampusipun sarta yasan-bangunanipun. Piyambakipun nmpik pérangan ingkang berbukti-bukit lan langkung milih lumah ingkang rata, ingkang langkung ika praktis. Charles Allerton Coolidge lajeng ngrembakakaken konsèp punika miturut gaya almarhum mentoripun, Henry Hobson Richardson wonten ing gaya Romanesk Richardsonian, ingkang dipuncirikaken déning yasan-yasan watu pasagi 4, ingkang dipungayutaken kaliyan lorong-lorong beratap kanthi lengkungan sasampuning bunderan. Kampus aslinipun ugi dipunrancang kanthi gaya kolonial Spanyol ingkang asring dipunsebut kanggé California ingkang dipunkenal minangka Mission Revival.

                                     

1.1. Kampus Peringkat

Stanford kanthi konsistèn wonten ing jajaran universitas paling apik ing donya, inggih wonten ing bab pangajaran punapa déné panalitèn. Majalah U.S. News and World Report USNWR mapanaken Stanford wonten ing peringkat 5 donya kanggé program sarjananipun taun 2009. Stanford ugi dipundunungaken wonten ing peringkat 3 ing donya kanggé universitas panalitèn paling apik déning Academic Ranking of World Universities ARWU taun 2010. Pemeringkat sanèsipun, Times Higher Education World University Rankings, mapanaken Stanford ing posisi angka 4 donya minangka universitas panalitèn paling apik ing donya taun 2010.

                                     

2. Pranala njaba

  • Sekolah Pasca-sarjana Bisnis Stanford
  • Situs web resmi Atletik Stanford
  • Pedoman tak resmi mahasiswa ke Stanford
  • Situs web resmi Universitas Stanford
  • Photo tour of Stanford extended version
  • Situs web resmi Stanford Management Company
  • Foto-foto Universitas Stanford
  • Wellspring of Innovation: Basis data perusahaan-perusahaan yang berafilasi dengan Stanford

Kanggé mahasiswa utawi calon mahasiswa

  • Stanford Student Enterprises
  • Situs kelompoki-kelompok mahasiswa Universitas Stanford
  • Chabad at Stanford, Jewish Student Center
  • Situs web resmi Perhimpunan Mahasiswa Universitas Stanford
  • Perhimpunan Astronomi Stanford
  • Memoirs of a Stanford Student
  • Klub polo Stanford
  • Pedoman tak resmi Stanford
  • Situs web Universitas Stanford untuk Calon Mahasiswa
  • Berikan peringkat kepada para profesor

Publikasi Stanford lan terbitan médhia sanèsipun

  • Stanford Progressive Penerbitan mahasiswa progresif
  • The Stanford Daily Koran mahasiswa
  • Stanford Review Koran mahasiswa konservatif
  • Situs resmi Stanford Chaparral Majalah humor mahasiswa
  • Stanford Report Koran resmi universitas
  • KZSU 90.1 FM Stanford Radio
  • Stanford Scientific Magazine
  • The Cardinal Inquirer

Kanggé Pangunjung

  • Tempat-tempat menarik di kampus tanaman
  • Atraksi kampus
  • Peta kampus
  • Jadwal kegiatan Stanford

Cithakan:APRU



                                     
  • Gréja Mémorial Stanford mapan ing Main Quad ana satengahing kampus Universitas Stanford California, Amérikah Sarékat. Gréja iki dibangun nalika jaman
  • ide iku diwiwiti ing sasi April 1994, wektu iku ana loro alumni Universitas Stanford nuju liburan nalika profesor - é lunga menyang jaba kutha amarga cuti
  • biologi manungsa diadegaké ing taun 1970 ing Universitas Stanford The Program in Human Biology at Stanford Human Biology Association Society for the Study
  • Gāo Dénà iku èlmuwan komputer misuwur lan profesor emeritus ing Universitas Stanford Knuth dikenal dadi pengarang sapérangan volume buku The Art of Computer
  • Amérikah Sarékat. Pikantuk gelar Ph.D. salebetipun fisika saking Universitas Stanford panjenenganipun nggabung kaliyan NASA nalika taun 1978, ing pundi
  • ing Universitas Stanford pungkasanipun dados profesor ékonomi, statistik, lan risét operasi. Nalika taun 1968, Arrow pindhah dhateng Universitas Harvard
  • sing menangaké Bebungah Nobel Sastra ing taun 1962. Steinbeck mlebu Universitas Stanford kanthi terputus - putus antara 1920 lan 1926 nanging ora ngétukaké
  • industrial engineering, Stanford University nalika taun 1976. Kuntoro banjur sinau manèh babagan civil engineering ing universitas kang padha nalika taun
  • York: Cornell University Press. Ricklefs, M.C. 2001 A history of modern Indonésia since c.1200 3rd ed. Stanford California: Stanford University Press.