Back

ⓘ Cayman Airways




Cayman Airways
                                     

ⓘ Cayman Airways

Cayman Airways ya iku flag carrier saka KapuloanCayman. Kanti kantor pusaté ing Grand Cayman, maskapé iki mligi ngoperasikaké penerbangan domestik lan internasional kanti jadwal, kanti layanan kargo kang kasedia kanggo kabèh rute lan penawaran layanan charter kawates. Operasiné kang basisé ing Papan Anggegana Internasional Owen Roberts, Grand Cayman.

                                     

1. Sajarah

Maskapé diyasa lan wiwit operasi nalika 7 Agustus 1968. Maskapé iki diwangun sawisé patukonan kang dilakokaké déning Pamaréntah Cayman tumrap 51% saham Cayman Brac Airways, saka LACSA, maskapé penerbangan nasional Costa Rica, lan dadi sekabèhané duwéné pamaréntah nalika Dhésèmber 1977. Maskapé ngoperasikaké layanan regional saka Papan Anggegana Internasional Owen Roberts ing George Town, Grand Cayman tumuju Papan Anggegana Internasional Gerrard Smith ing Cayman Brac. ing awalé pesawat maskapé ya iku DC-3.

Pirang-pirang wulan sawisé pangadegan, Cayman Airways maburi rute internasional pertamané tumuju Kingston, Jamaika, kanti pesawat BAC 1-11 sewaan. Layanan internasional tumuju Miami dimulai taun 1972 gunakake salah sijiné pesawat sewaan Douglas DC-6. Maskapé tuku pesawat jet pertamaBAC 1-11 taun 1978, lan wiwit layanan tumuju Houston. Tahun 1979, BAC 1-11 kapindho

                                     

2. Logo

Maskot perusahaan ya iku gambaran ulang Sir Turtle kang asli digambar ing pérangan dhuwur logo kang dirancang déning Suzy Soto. Ing rancangan pertama, Sir Turtle ora duwé syal kang nglayang. Logo asli iki digunakaké ing stiker bagasi kang digunakaké Bea Cukai Kepuloan Cayman lan uga dadi logo saka Departemen Pariwisata kang dikepalai dning Eric Bergstrom. Syal abang nglayang banjur ditambahaké ing Sir Turtle taun 1978 déning Capt. Wilbur Thompson, Kepala juru anggegana saka Cayman

                                     

3. Kantor pusat

Kantor pusat Cayman Airways mapan ing bekas yasan Sammys Airport Inn ing Grand Cayman. Wangunan direncanakake dibuka nalika akir Juni 2007 kanti biaya $900.000 nalika wulan mau. Kantor Cayman Airways sadurungé diremuk déning Hurikan Ivan taun 2004. Pamaréntah KapuloanCayman tuku Sammys Airport Inn kanti rega AS$2.85 juta. Bekas penginapan mau sajrone kondisi rusak. Renovasi, kalebu penambahan furniture ngentèkaké biaya AS$3 juta. Rega properti kasebu