Back

ⓘ Snow White and the Seven Dwarfs (filem 1937)




Snow White and the Seven Dwarfs (filem 1937)
                                     

ⓘ Snow White and the Seven Dwarfs (filem 1937)

Snow White and the Seven Dwarfs inggih punika salah satunggaling filem animasi ingkang dipunasilaken déning Walt Disney lan dipuntayangaken wonten ing biyoskup déning RKO Radio Pictures wonten ing tanggal 4 Pebruari 1937 wonten ing Bioskop Carthay Circle ing Amérikah Sarékat. Film lan wii-wijinan ingkang dipunasilaken ing jaman kuna déning Brothers Grimm, Snow White.

                                     

1. Sajarah

Punika inggih minangka filem sepisanan kanggé fitur filem ingkang dawa wonten ing sujarah kartun, déné vileivle inggih ingkang minangka filem kartun ingkang sepisanan dipunwedalaken ing perusahaan kartun Amérikah Sarékat, filem ingkang sepisanan ngedalaken warna ingkang jangkep saking wiwitan ngantos pungkasanipun, lan ingkang sepisanan dipunwedalaken déning Walt Disney, lan ugi minangka filem sepisanan wonten ing jaringan kartun saking Disney (saged dipuntingali Pratélan filem Disney. Filem punika dipunmodhifkasi déning artis storyboard ", Dorothy Ann Blank, Richard Creedon, Merrill De Maris, Otto Englander, Earl Hurd, Dick Rickard, Ted Sears lan Webb Smith saking cariyos dongèng Jerman Snow White déning Brother Grimm, lan Davd Hand ingkang minangka direktur nginggilipun, déné William Cottrell, Wilfred Jackson, Larry Morey, Perce Pearce, lan Ben Sharpsteen ingkang wonten ing pérangan individualipun filem.

Snow White inggih minangka salah satunggal saking namung kalih filem animasi ingkang mlebet dhpatar American Film Institute utawi pratélan 100 pil Amérika ingkang saé piyambak ing sadangunipun jaman tain 1997 (déné filem ingkang sanèsipun inggih punika filem Disney Fantasia, ingkang pikantuk nimer 49. Déné filem Snow White and the Seven Dwarfs punika pikantuk urutan ingkang langkung inggil ing urutan nomer 34 wonten ing pratélan Edisi Ulang taun kaping 1-ingkang dipunupdate ing taun 2007, lan ing wekdal punika, filem punika inggih namung filem saking perusahaan Walt Disney ingkang mlebet wonten ing pratélan filem animai tradhisi. Lan ing taun salajengipun, AFI nyebat filem punika minangka 10 filem animasi paling inggil ing Amérika lan ingkang saé piyambak ing sadangunipun jaman.

Ing taun 1989, Snow White and the Seven Dwarfs sampun dipunlebetaken wonten ing Amerka Serikat ing National Film Registry minangka tiyang ingkang dipunanggep gadhah sujarah kulural utawi estetis ingkang signifikan.

                                     

2. Pranala njaba

  • Snow White and the Seven Dwarfs ing Box Office Mojo
  • Walts Masterworks: Snow White and the Seven Dwarfs at Disney.com
  • Snow White and the Seven Dwarfs ing Rotten Tomatoes
  • Snow White and the Seven Dwarfs ing Internet Movie Database
  • Cithakan:Tcmdb title
  • Situs jaringan resmi
  • Snow White and the Seven Dwarfs ing AllMovie
                                     
  • com studio history ref ingkang dipunwiwiti kanthi filem Snow White and the Seven Dwarfs 1937 lan filem ingkang paling misuwur ingggih punika Wreck - It
  • The Old Mill 1937 1939: Best Short Subject, Cartoons for: Ferdinand the Bull 1938 1939: Honorary Award for Snow White and the Seven Dwarfs 1937