Back

ⓘ Paus Fransiskus




Paus Fransiskus
                                     

ⓘ Paus Fransiskus

Paus Fransiskus punika Paus angka 266. Kanthi makaten, panjenenganipun punika pamimpin Gréja Katulik Roma lan ugi kepala nagara saking Nagari Kitha Vatikan. Wiwit taun 1998 dumugi kapilih minangka Paus ing Konklaf Kapausan 2013 dinten kaping kalih, 13 Maret 2013, panjenenganipun punika Biskop Agung Buenos Aires, Argentina; lan dipunangkat minangka Kardinal nalika taun 2001 déning Paus Yohanes Paulus II. Paus Fransiskus saged wicantenan salebetipun basa Spanyol, Italia, lan Jerman kanthi fasih.

Paus Fransiskus punika satunggiling imam Yésuit sepindhah lan tiyang Amérika Latin katurunan Italia sepindhah ingkang kapilih minangka Paus. Panjenenganipun ugi dados Paus non-Éropah sepindhah wiwit Paus Gregorius III saking Siria tilar donya nalika taun 741.

                                     

1. Ugi pirsani

  • Santo Fransiskus saking Asisi, salah satunggil pangadeg Ordo Sadhèrèk-sadhèrèk Dina Fransiskan, ingkang kapilih dados nama regnal Paus Fransiskus.
  • Paus Benediktus XVI
  • Kardinal
  • Santo Fransikus Xaverius, salah satunggil pangadeg ordho Sarékat Yésus
  • Paus