Back

ⓘ Kapuloan Falkland




Kapuloan Falkland
                                     

ⓘ Kapuloan Falkland

Kapuloan Falkland iku jajahan Britania Raya ing bawana Amérika Kidul. Kapuloan iki ana ing wewengkon sebrang laut Britania Raya ing Samodra Atlantik Kidul sing kapérang saka loro pulo utama, Falkland Wétan lan Falkland Kulon, sarta sapérangan pulo cilik. Kutha krajané, Stanley, ana ing Falkland Wétan. Kutha krajan nagara iki yaiku Stanley. Nagara iki sing ndunungi … jiwa lan jembaré ana … km 2.

                                     

1. Bibliografia

  • Carlos Escudé y Andrés Cisneros, dir. Historia general de las relaciones exteriores de la República Argentina. Obra désarrollada y publicada bajo los auspicios del Consejo Argentino para las Relaciones Internacionales CARI. Buenos Aires: GEL/Nuevohacer, 2000. in Spanish ISBN 950-694-546-2
  • D.W. Greig, Sovereignty and the Falkland Islands Crisis. Austrialian Year Book of International Law. Vol. 8 1983. pp. 20–70. ISSN: 0084-7658
  • L.L. Ivanov et al. The Future of the Falkland Islands and Its People. Sofia: Manfred Wörner Foundation, 2003. 96 pp. ISBN 954-91503-1-3 Capítulo principal en español
  • Graham Pascoe and Peter Pepper. Getting it right: The real history of the Falklands/Malvinas. May 2008. Versión en español

Cithakan:Dependensi Britania

                                     
  • ngasilaken 191 kurban jiwa kaliyan 1.430 kurban tatu - tatu. 2013 - Warga Kapuloan Falkland utawi Malvinas mutusaken kanggé tetep dados péranganing wewengkon
  • Sal Boa Vista Maio Santiago Fogo Brava Kapuloan Falkland Spanish: Islas Malvinas East Falkland West Falkland South Georgia South Sandwich Barren pulo
  • komunitas ing Chili kidul. Sabanjuré Basa Inggris dipigunakaké ing Kapuloan Falkland tlatah kang dadi rebutan antaran Britania Raya lan Argentina. Basa
  • sepindhah saking Amérika Latin lan Ordo Yesuit. 11 Maret 2013 Warga Kapuloan Falkland utawi Malvinas mutusaken kanggé tetep dados pérangan saking wewengkon
  • ER Eritrea ES Spanyol España ET Ethiopia FI Finlandia FJ Fiji FK Kapuloan Falkland FM Nagara Federal Mikronesia FO KapuloanFaroe FR Prancis FX Prancis
  • dipungolongaken dados péranganing kawasan Antartika amargi celakipun jarak Kapuloan punika boten gadhah populasi permanèn, namung satunggal golongan ingkang
  • Outer Hebrides Sekotlan Barren Kapuloan Falkland Karajan Manunggal Barren North Channel, Ontario Kanada Barreta Kapuloan Algarve Portugal Barrie North
  • Perancis Pengumuman tanggal 26 April 2004: penggantian jeneng Afganistan lan Kapuloan Åland. basa Inggris, basa Perancis Pangumuman tanggal 29 Maret 2006:
  • Denmark 122 Isabela 4.640 Kapuloan Galapagos, Ekuador 123 Bolshoy Lyakhovsky 4.600 Rusia 124 Falkland Kulon 4.532 Kapuloan Falkland wewengkon jaban rangkah