Back

ⓘ Aldo Moro




Aldo Moro
                                     

ⓘ Aldo Moro

Aldo Moro iku pulitikus lan Mahamantri Italia suwéné kaping pindho, antara taun 1963 tekan taun 1968, lan banjur saka taun 1974 tekan taun 1976. Dhèwèké iku mahamantri sing njabat paling suwé ing Italia, total mangsa kakuwasané ngluwihi enem taun.

Sawijining pamimpin paling wigati saka parté Democrazia Cristiana DC, tegesé Dhémokrat Kristen, Moro dianggep sawijining intelèktual lan médhiator sing sabar banget, kususé kanggo masalah-masalah sajeroning parténé.

Nalika tanggal 16 Maret 1978 Moro diculik ing via Fani Roma déning para téroris anggota Brigade Abang. Sawisé disandra suwéné 55 dina, Moro dipatèni ing utawa cerak Roma nalika tanggal 9 Mèi. Dhisiné tinemu ing dina sing padha ing sawijining montor.

                                     

1. Pranala njaba

  • Italian document March 2, 1987
  • Piazza Delle Cinque Lune, 2003 filem about the kidnapping
  • Buongiorno, notte, 2003 filem about the kidnapping
  • Memorial Moro on strategy of tension
  • Banca dati della memoria: Moros letters and +

Cithakan:ItalianPrimeMinisters

                                     
  • 1963 8 Giovanni Leone Periode kaping 1 21 Juni 1963 4 Dhésèmber 1963 9 Aldo Moro Periode kaping 1 4 Dhésèmber 1963 24 Juni 1968 Giovanni Leone Periode