Back

ⓘ Pinocchio (filem 1940)




                                     

ⓘ Pinocchio (filem 1940)

Pinocchio inggih punika salah satunggaling filem animasi saking Amérika ingkang dipundamel ing taun 1940 ingkang dipunprodhukusi déning Walt Disney dhedhasar cariyos The Adventures of Pinocchio déning Carlo Collodi. Film punika inggih minangka filem ingkang kaping kalih ingkang dipundamel wonten ing Pratélan Animasi klasik Walt Disney. Film Pinokio inggih dipundamel sasampunipun filem Snow White ang the seven dwars suksès dipundamel. Pinokio inggih sepisanan dipunwedalken wonten ing teater déning RKO Radio Pictures ing tanggal 7 Pebruari 1940.

Alur cariyosipun filem Pinokio inggih punika nyariosaken satunggaling tukang kayu ing alas ingkang sampun sepuh kanthi asma Gepetto ingkang lajeng damel satunggaling ringgit saking kayu ingkang dipunparingi nama Pinokio ingkang lajeng dipungesangaken déning peri biru, ingkang nyariosaken bilih piyambakipun saged dados manungsa ingkang nyata nanging kanthi sarat piyambakipun kedah dados tiyang ingkang wantun, jujur, lan boten egois. Fil Pinokio inggih dipunadapsi déning Aurelius Battaglia, William Cottrell, Otto Englander, Erdman Penner, Joseph Sabo, Ted Sears, lan Webb Smith saking buku Collodi. Prodhuksi filem punika dipunsupervisi déning Ben Sharpsteen lan Hamilton Luske, lan serial filemipun dipunsutradarai déning Norman Ferguson, T. Hee, Wilfred Jackson, Jack Kinney, lan Bill Roberts.

                                     

1. Pemain

  • Thurl Ravenscroft minangka Monstro, the sperm whale that swallows Geppetto, Figaro, lan Cleo ing salebeting lampahan madosi Pinokio. Suwantenpun tokoh punika inggih dipunisi déning Thurl Ravenscroft, tokoh punika inggih dipundamel animasinipun déning Wolfgang Reitherman.
  • Gideon.
  • John Worthington Foulfellow Walter Catlett, ingkang dipunmangertosi déning Honest John. Film punika dipundamel animasinipun déning Norm Furgeson.
  • Evelyn Venable minangka The Blue Fairy, Tokoh punika inggih dipundamel animasinipun déning Jack Campbell.
  • Figaro lan Cleo, Geppettos tuxedo cat lan goldfish. Tokoh punika inggih dipundamel animasinipun déning Eric Larson.
  • Charles Judels minangka Stromboli. Film punika inggih dipundamel animasinipun déning Charles August Nichols.
  • Frankie Darro minangka Lampwick. Tokoh punika inggih dipundamel animasinipun déning Fred Moore.
  • Cliff Edwards minangka Jiminy Cricket. Jiminy Cricket inggih dipundamel animasi déning Ward Kimball.
  • Christian Rub minangka Mister Geppetto, lan filem punika inggi dipundamel animasinipun déning Art Babbitt.
  • Dickie Jones minangka Pinokio. Jones ugi dipunsuwantenaken déning Alexander. Pinokio dipundamel animasi déning Milt Kahl, Frank Thomas lan Ollie Johnston déné Alexander inggih dipundamel animasinipun déning Eric Larson.
                                     

2. Bebungah

American Film Institute inggih sampun naté paring bebungah kados makaten:

  • Stromboli-Nominasi Villain
  • AFIs 100 Years. 100 Heroes and Villains
  • AFIs 100 Years. 100 Movies-Nominasi
  • AFIs 100 Years. 100 Thrills-Nominasi
  • "When You Wish Upon a Star"-#7
  • AFIs 100 Years. 100 Songs
  • "A lie keeps growing and growing until its as plain as the nose on your face."-Nominasi
  • AFIs 100 Years. 100 Movie Quotes
  • AFIs 100 Years. 100 Movies 10th Anniversary Edition-Nominasi
  • AFIs 10 Top 10-#2 Film Animasi
  • AFIs 100 Years. 100 Cheers-#38
  • AFIs Greatest Movie Musicals-Nominasi
                                     

3. Soundtrack

Lagu Pinocchio inggih dipundamel déning Leigh Harline lan Lirikipun déning Ned Washington. Leigh Harline lan Paul J. Smith

  • "Give a Little Whistle"-Jiminy Cricket, Pinocchio
  • "Hi-Diddle-Dee-Dee An Actors Life for Me reprise"-J. Worthington Foulfellow
  • "Little Wooden Head"-Geppetto
  • "When You Wish upon a Star reprise"-Jiminy Cricket, Chorus
  • "When You Wish upon a Star"-Jiminy Cricket, Chorus
  • "Hi-Diddle-Dee-Dee An Actors Life for Me"-J. Worthington Foulfellow
  • "Ive Got No Strings"-Pinocchio

Musik CDnipun inggih dipunsetting déning Classic Disney: 60 Years of Musical Magic lan Disneys Greatest Hits ingkang kawrat kanthi irah-irahan "When You Wish upon a Star", "Give a Little Whistle", lan "Ive Got No Strings".

                                     

3.1. Soundtrack Lirik lagu ingkang dipunserat nanging boten dipun-ginakaken

  • "Monstro the Whale"-Chorus
  • "As I Was Saying to the Duchess"-J. Worthington Foulfellow this line is spoken briefly by Foulfellow in the filem, however
  • "Honest John" this song appears as a bonus feature on the 70th Anniversary Platinum Edition Blu-ray and DVD
  • "Im a Happy-Go-Lucky Fellow"-Jiminy Cricket this song eventually showed up in Fun and Fancy Free
  • "Turn On the Old Music Box"-Jiminy Cricket
  • "Three Cheers for Anything"-Lampwick, Pinocchio, Alexander, Other Boys
                                     
  • lan ingkang dados pelopor hiburan énggal ingkang ageng kanggé filem kartun. Pinocchio 1940 MUSIC Original Score - - Leigh Harline, Paul J. Smith, Ned Washington - Won