Back

ⓘ A.C. Parma




A.C. Parma
                                     

ⓘ A.C. Parma

Parma Football Club ya iku sawijing klub bal-balan Italia kang markasé ana ing Parma, Emilia-Romagna. Klub iki markasé ana ing Stadion Ennio Tardini kang andhuweni kapasitas 29.050 penonton. Seragam klub iki ya iku biru-kuning, kanthi jejuluk Gialloblu.

Diadhekakéing taun 1913 kanthi jêneng Verdi FC, klub iki banjur ganti jêneng Parma FC ing akir taun mau. Dugi taun 1980-an Parma kedah main ing Seri B lan C dan lan uga tau dadi tim semi-profésional. Taun 1990 pertama kaline Parma mlebu Seri A lan diasuh déning Nevio Scala. Ing tangan Scala, Parma dadi tim kuat lan ngerebut gelar Piala UEFA 94/95, Piala Winners 92/93, Piala Super Éropah 93, lan Piala Italia 91/92. salah sawijing juru main ing taun 1990-an kalebu Fabio Cannavaro, Gianfranco Zola, Faustino Asprilla, Dino Baggio, Hernan Crespo, Enrico Chiesa, lan Diego Fuser.

Taun 2005 wiwit andhuweni masalah finansial, klub iki dikabaraké wis dituku déning Lorenzo Sanz lan ganti jeneng dadi Parma Football Club, nanging adol tinuku dugi saprene dèrèng rampung lan Parma taksih ana ing ngisor kepengurusan sementara.

                                     

1. Gelar

  • Piala Super Italia 1: 1999
  • Piala Italia 3: 1991-1992, 1998-1999, 2001-2002
  • Piala Super Éropah 1: 1993
  • Piala UEFA 2: 1994-1995, 1998-1999
  • Piala Winners 1: 1992-1993
                                     

2. Pratélan pemain

Per 4 Juli 2012.

Skuat utama

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

Disilihaké

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

Kapemilikan barêng

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

                                     
  • bal ing klub Seri A Italia A.C Milan, piyambakipun dados pemain glandhang. Mauri miwiti debutipun ingkang kapisanan kanggé Parma minangka pemain penggantos
  • 2006, Apertura 2010 Piala Libertadores: 2009 Parma Piala UEFA: 1998 99 Coppa Italia: 1998 99 Lazio Serie A 1999 2000 Coppa Italia: 1999 2000 Supercoppa
  • banjur pindhah marang Betis lan Parma kang nyiléhaké marang Roma sebelum bergabung dengan Sampdoria pada taun 2011. Acquisto a titolo temporaneo, con diritto
  • Italia. Piyambakipun Miwiti debutipun nalika yuswa 17 taun wonten ing klub Parma nalika main lawan AC Milan. Prestasi ingkang saé piyambak saking Buffon
  • paling akèh kanggo A.C Milan ing kompetisi internasional kanti 43 gol, lan juru main kang paling kerep gawé Hattrick ing pentas Seri A 10 lan ing Liga
  • paling sukses kapindho sajeroning sajarah bal - balan Italia, dadi juara Seri A kaping 18 lan Piala Italia ping lima. Klub iki diadegaké taun 1899 kanthi
  • ning taun 1986 lan 1990 ning Piala Donya. Sawisé dadi manajer Reggiana, Parma lan Juventus, Carlo Ancelotti diangkat dadi manajer Milan ing taun 2001
  • Juventus ya iku Stadio Delle Alpi sauntara wektu dianggo bebarengan karo A.C Torino, nanging bakal rampung sawisé mangsa 2004 - 2005, sebab Torino bakal
  • menyang klub senior. Premier League 19 Giuseppe Rossi disilihké marang Parma S 1 Cithakan: Country data Amérikah Sarékat Tim Howard disilihké marang
  • Lazio U.S. Lecce A S. Livorno Calcio F. C Messina A.C Milan U.S. Città di Palermo Parma A.C Reggina Calcio A S. Roma U. C Sampdoria A.C Siena Udinese
  • Italia, Italia, 29 Maret 1991 umur 29 taun ya iku juru main kang main ing Parma Fabio Borini miwiti karir ing Bologna, sadurungé pindhah menyang Chelsea
  • S.S. C Napoli yaiku tim bal - balan kang ana ing Serie A Italia sing digawé ing taun 1926, tim iku duwé situs web resmi yaiku www.sscnapoli.it, Napoli dipangajengi
  • kewarganegaraan. Kali ini, Palermo F. C hanya mengikuti 2 kompetisi ya iku Serie A dan Piala Italia. Di kompetisi ini, Palermo F. C meraih 2 kali menang dari Spal