Back

ⓘ France 2




                                     

ⓘ France 2

France 2 minangka jaringan televisi umum paling ageng ing Perancis. Pérangan saking grup France Télévisions, sesarengan kaliyan France 3, France 5, Réseau France Outre-mer, lan France 4. France Télévisions ugi gadhah partisipasi ing ARTE, Euronews, sapérangan saluran tématik kabel/satelit, lan Mediamétrie.

France 2 dipunsukani nama Antenne 2 Antena 2 dugi 7 September 1992. Taun 1970-an, dados péranganing ORTF, saèngga namanipun dados La Deuxième Chaîne Saluran Angka 2.

Saluran punika wiwit ngudara taun 1963 migunakaken standar 625 garis.

wiwit 7 April 2008, jam 03:20 CEST, sadaya program France 2 ngudara ing Perancis kanthi format 16:9 Widescreen lumantar frékuénsi udara SECAM lan frékuénsi gandha DVB-T Perancis dipunkenal minangka Television Numerique Terrestre. Éwah-éwahan format punika sampun dipunbiwarakaken kanggé France 5 nanging badhé dipuntindakaken candhakipun. Penyiar satelit pribadi badhé terus nyiarkan format 4:3 dugia France 2 migunakaken sinyal HD dipunbiwarakaken mangsa panas 2008 dhateng operator satelit.

                                     

1.1. Organisasi Direktur

Pimpinan:

  • Jean-Claude Héberlé: 11/1984 – 10/1985
  • Pierre Desgraupes: 08/1981 – 11/1984
  • Claude Contamine: 12/1986 – 10/08/1989
  • Hervé Bourges kepemimpinan sesarengan A2 / FR3: 19/12/1990 – 07/09/1992
  • Marcel Jullian: 01/01/1975 – 12/1977
  • Jean Drucker: 10/1985 – 12/1986
  • Philippe Guilhaume kepemimpinan sesarengan A2 / FR3: 10/08/1989 – 19/12/1990
  • Maurice Ulrich: 12/1977 – 08/1981

Direktur Jenderal:

  • Jean Lefèvre: 03/07/1972
  • Philippe Baudillon: sejak September 2005.
  • Jean-Michel Gaillard: 27/09/1989 – 10/01/1991
  • Christopher Baldelli: 06/2002 – 09/2005
  • Raphael Hadas-Lebel: 01/1994 – 06/1996
  • Michèle Cotta: 06/1999 – 06/2002
  • Jacques Thibau: 07/1965 – 11/1967
  • Georges Vanderchmitt: 09/1992 – 01/1994
  • Maurice Cazeneuve: 11/1967 – 09/1971
  • Pierre Sabbagh: 09/1971 – 03/07/1972
  • Michel Pappalardo: 06/1996 – 06/1999
  • Éric Giuily: 10/01/1991 – 09/1992

Direktur Informasi:

  • Jean-Louis Guillaud: 03/07/1972 – 01/01/1975
  • Jean-Luc Mano: 12/1993 – 06/1996
  • Gérard Leclerc: 09/2000 – 07/2001
  • Claude Carré: 1991 – 1992
  • Pierre Lescure: 12/1982 – 12/1984
  • Jean-Pierre Elkabbach: 01/1977 – 12/1982
  • Marcel Trillat: 1986
  • Jacques Sallebert: 06/01/1975 – 05/1976
  • Pierre-Henri Arnstam: 06/1996 – 09/2000
  • Albert du Roy: 12/1984 – 03/1985
  • Jean-Louis Guillaud: 01/1969 – 09/1969
  • Charles Baudinat: 09/1976 – 01/1977
  • Pierre-Henri Arnstam: 03/1985 – 1986
  • Arlette Chabot: sejak Maret 2004.
  • Jacqueline Baudrier: 09/1969 – 03/07/1972
  • Olivier Mazerolle: 07/2001 – 03/2004
  • Georges Leroy: 05/1976 – 09/1976
                                     

2. Program

  • Acara TV Perancis: C com-ç, Coeur Océan, Avocats & associés, P.J., Cinq soeurs.
  • Acara TV Amérika: ER Urgences ; Without A Trace FBI: portés disparus ; Cold Case Cold Case: affaires classées ; Days Of Our Lives Des Jours Et Des Vies); The Bold And The Beautiful Amour, Gloire Et Beauté).
                                     

3. Panembakan Muhammad al-Durrah

Tanggal 30 September 2000 France 2 nyiarkan video panembakan Muhammad al-Durrah. Video punika pikantuk kontrovèrsi, nalika warga Palestina ngklaim Pasukan Pertahanan Israèl nembak al-Durrah, lan pejabat Hubungan Umum Israèl ngklaimipuna kaanan darurat.

                                     

4. Pranala njaba

  • Official Site ing basa Prancis
  • France Télévisions ing basa Prancis
  • France 2 presentation at GenTV.be ing basa Prancis

Cithakan:France Télévisions Cithakan:Stasiun televisi Prancis Cithakan:Anggota European Broadcasting Union

                                     
  • France Bleu inggih punika salah satunggaling jaringan radio regional saking Radio France déné jaringan radio punika inggih mèh sami satunggal jinis kaliyan
  • Île - de - France iku siji région paling padhet ing Perancis. Wewengkoné kerep dipadhakké karo laladan metropolitan kutha krajané, Paris. Région kang diwangun
  • Radio France Internationale RFI dipundhirikaken taun 1975 minangka péranganing Radio France déning Pamarèntah Perancis kanggé nglayani minangka wahana
  • Sekretaris Jenderal Parté Kuminis Uni Soviet ingkang sepindhah. 2011 - Bathang Air France Pamiberan 447, ingkang ical ing Samudra Atlantik ing taun 2009, dipunpanggihi
  • saka Frank, ya saka bab iki asalé jeneng kuna Francie. Jeneng modhèren France asal saka jeneng domain feodal Raja Capetia Prancis ing saubengé Paris.
  • nginggilaken toya ing sacedhakipun bendhungan dados 100 mèter. 2009 - Air France Pamiberan 447 dhawah ing Samodra Atlantik. 2010 - Asyifa Latief kapilih dados
  • Czechoslovakia won 4 2 on aggregate. France won 8 2 on aggregate. Romania won 3 2 on aggregate. Portugal won 5 2 on aggregate. Austria won 6 2 on aggregate.
  • Marguerite de France 1437 1438 Marie saking Prancis Marie de France 7 September 1438 14 Pebruari 1439 Joan Jeanne de France 7 September 1438
  • 1950, 1984, 1985, 1987, 1999 dan 2009 3 Coupe de France 1941, 1946, dan 1987 1 Coupe de la Ligue: 2001 2 Piala Super Perancis: 1986, 2009 Per 10 Juli 2012
  • Fare. Clack Press. p. 63. ISBN 978 - 1 - 4067 - 1680 - 1. Anne Willan 2007 The Country Cooking of France Chronicle Books. p. 172. ISBN 978 - 0 - 8118 - 4646 - 2
  • saka statistik padinan saka Menteri Kaséhatan Prancis. Santé Publique France ing basa Prancis 10 April 2020. Données hospitalières Données officielles