Back

ⓘ Genoa C.F.C.




Genoa C.F.C.
                                     

ⓘ Genoa C.F.C.

Genoa Cricket and Football Club ya iku klub bal-balan Italia kang main ana ing Serie A, Italia. Markasé ana ing Genoa, Liguria, Italia. Diadhêkaké taun 1893. Klub ini sawijing klub kang tuwa dhéwé ana ing Italia. Genoa duwé parté derby kanthi klub sekhutané, ya iku Sampdoria.

                                     

1. Sajarah

kanggo katrangan luwih jangkep, dèlok History of Genoa C.F.C.

Klub iki diadhêkaké ana ing 7 September 1893 kanthi jênêng Genoa Cricket & Athletic Club. Ing taun-taun awal, namung main ana ing kompetisi atletik lan kriket. Wiwit klub diadhêkake kanggo makili Inggris ing luar negri, kaos asli kang dianggo déning organisasi kang petak, warna kang ugi padha kaliyan tim nasional Inggris shirt kagiyatan Genoa lumrahé ana ing lor-kulon kutha ing wewengkon Campasso, ing Piazza dArmi. Tokoh-tokoh kang ngadheaké kriket awal lan klub atletik ya iku ;

                                     

2. Warna, lencana lan jênêng Cèlukan

thumb | right | 115px | lencana sakderengé Genoa kang sejatine klun kang pertama kang pemaine saka Tim nasional bal-balan Inggris ing sejarahe, kit diowah dadi putih lan garis-garis biru ing taun 1899, biru dipilih kanggo makili laut marga Genoa iku kutha pelabuhan.

Salah sawijing jejeluk saka Genoa ya iku Il Grifone kang duwé arti "griffin", iki saka lambang kutha Genoa. Lambang duwé 2 griffin emas,

                                     

3. Gelar

  • 1 juara Seri C1 1971
  • 9 juara Seri A 1898, 1899, 1900, 1902, 1903, 1904, 1915, 1923, 1924
  • 2 juara Coppa Delle Alpi 1962, 1964
  • 1 juara Anglo - Italian Cup 1996
  • 1 juara Piala Italia 1936-1937
  • 6 juara Seri B 1935, 1953, 1962, 1973, 1976, 1989
  • 5 juara Spagnolo Tropi - Amatir 1995, 1996, 2000, 2001, 2003, 2006
                                     

4.1. Prestasi nasional

Italian Football Championship / Northern League / Serie A:

  • Winners 9: 1897–98; 1898–99; 1899–1900; 1901–02; 1902–03; 1903–04; 1914–15; 1922–23; 1923–24
  • Runners-up 8: 1900–01; 1904–05; 1912–13; 1913–14; 1921–22; 1924–25; 1927–28; 1929–30

Italian Cup: 1

  • Juara: 1936–37
  • Runners-up: 1939–40

Serie B: 6

  • Promoted: 2006–07
  • Runners-up: 1980–81
  • Juara: 1934–35, 1952–53, 1961–62, 1972–73, 1975–76, 1988–89

Serie C / Serie C1: 1

  • Juara: 1970–71
  • Runners-up: 2005–06

Palla Dapples: 13

  • Juara: 1903–1909
                                     

4.2. Prestasi Éropah

Mitropa Cup:

  • Runners-up: 1990

Coppa delle Alpi: 2

  • Juara: 1962, 1964

Anglo-Italian Cup: 1

  • Juara: 1996
                                     

4.3. Prestasi Presence in Italian professional leagues

In 105 seasons at a national level from the inception of the Italian football league, including 27 seasons of Prima Categoria e Prima Divisione from 1898 to 1922 the name of the Italian Football Championship was Prima Categoria. Seasons not included Prima Categoria 1906–1907, where the Grifoni didnt pass the regional elimination round, and Prima Categoria 1907–1908, where Genoa boicts the tounament.

                                     

5. Pemain

Tim utama

Per 13 Juli 2012.

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

Disilihaké

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

Kapêmilikan bareng

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

                                     
  • link Genoa president: Palacio will be an Inter player next season Goal.com. 2012 - 05 - 22. Dibukak ing 2012 - 05 - 22. Player profile at Genoa official
  • 13 0 2004 Parma silihan 0 0 2008 2009 Palermo 34 0 2009 2010 Genoa 30 0 2010 2014 Milan silihan 0 0 Tim nasional 1998 Italia U - 15
  • Internazionale. Sempet uga disilihaké ing Cagliari salanjuté pindah ing Genoa sing njilihaké ing Atalanta, Cagliari lan Bologna. Tekan ing sawijining
  • Juventus F C Basa Latiné saka Nom - noman ya iku salah sawijining klub bal - balan utawa bal - balan sing tuwa dhéwé ing Italia. Klub iki markasé ana ing
  • Palermo F C ya iku salah sawijining klub bal - balan Italia. Markasé ana ing Palermo, Italia. Klub iki diadhêkaké ing taun 1898. Wiwit balik promosi marang
  • Cithakan: Infobox Football club season Juventus F C ngirangi mangsa 2011 - 12 kaliyan manajer ènggal mereka, Antonio Conte. Targèt mereka ing mangsa punika
  • pase ing Italia lor nalika abad angka 16, ing kutha plabuhan Venice lan Genoa kang dadi dalan tumuju Asia Tengah liwat dalan lor. Wujudé piyul kang modhèren
  • France dipunoperasikaken déning Brit Air Bilbao, Brest, Clermont - Ferrand, Genoa Nantes, Pisa, Strasbourg, Stuttgart, Trieste Air France dipunoperasikaken
  • Inter Milan Jeneng jangkep F C Internazionale Milano S.p.A Peparab Nerazzurri Diadegaké 9 Maret 1908 Lapangan Giuseppe Meazza, San Siro Milano, Italia