Back

ⓘ Roger Ebert




Roger Ebert
                                     

ⓘ Roger Ebert

Roger Ebert iku sawijining jurnalis, kritikus filem, lan panulis naskah asal Amérikah Sarékat. Dhèwèké wujud kritikus filem kanggo Chicago Sun-Times wiwit 1967 tekan patiné. Nalika taun 1975, dhèwèké iku kritikus filem pisanan sing menangaké Bebungah Pulitzer kanggo Kritik. Per 2010, kolom-kolomé terbit ing punjul 200 layang kabar ing Amérikah Sarékat lan manca nagara. Ebert uga wis nulis punjul 20 buku lan sapérangan kumpulan ulasan filemé.

Ebert lan kritikus saingané, Gene Siskel, mbiyantu mopulèraké métodhe ngulas filem sing disiyaraké kanthi nasional sawisé kaloroné mandhu adicara Sneak Previews ing PBS. Adicara iki banjur diterusaké mawa sapérangan program At the Movies. Kaloroné asring guyon nalika rembugan babagan filem. Kaloroné ngripta lan matènké ukara "Two Thumbs Up" sing dianggo nalika kaloroné mènèhi ulasan positif marang sawijining filem. Sawisé Siskel séda taun 1999, Ebert wiwit nyambut gawé bebarengan karo Richard Roeper. Nalika taun 1999, dhèèwèké wiwit nganakaké fèstival filem taunané dhéwé, Ebertfest. Taun 2005, Ebert dadi kritikus filem pisanan sing dianugrahi lintang ing Hollywood Walk of Fame.

Sawisé nandhang komplikasi pasca-bedhah wujud kanker tiroid nalika taun 2006 sing njalari Ebert angèl omong, dhèwèké wiwit aktivitas lumantar internèt lan éntuk akèh pangirid. Ebert tilar donya nalika tanggal 4 April 2013 sawisé berjuwang suwéné 11 taun nglawan kanker.

Neil Steinberg saka Chicago Sun-Times nyebut Ebert "tanpa gojak-gajek sithik waé kritikus filem paling duwé prabawa lan paling wigati ing Amérikah Sarékat", Tom Van Riper saka Forbes nyebut dhèwèké minangka "komentator paling duwé prabawa ing Amérikah Sarékat", lan Kenneth Turan saka Los Angeles Times njuluki dhèwèké "kritikus filem paling misuwur ing Amérika".

                                     

1. Film pilihan Roger Ebert

Ebert wis nyusun pratélan filem "paling apik taun iki" wiwit 1960-an sing mesthi didadèkaké pathokan pambijian préferènsi kritiké. Film-filem pilihané ya iku:

  • 1981: My Dinner with Andre
  • 1969: Z
  • 2001: Monsters Ball
  • 1968: The Battle of Algiers
  • 2008: Synecdoche, New York
  • 1992: Malcolm X
  • 2005: Crash
  • 1976: Small Change
  • 1990: Goodfellas
  • 2006: Pans Labyrinth
  • 1984: Amadeus
  • 2012: Argo
  • 2007: Juno
  • 1972: The Godfather
  • 1980: The Black Stallion
  • 1982: Sophies Choice
  • 2002: Minority Report
  • 1986: Platoon
  • 2011: A Separation
  • 1974: Scenes from a Marriage
  • 1999: Being John Malkovich
  • 1988: Mississippi Burning
  • 1985: The Color Purple
  • 1970: Five Easy Pieces
  • 1979: Apocalypse Now
  • 1993: Schindlers List
  • 1989: Do the Right Thing
  • 1983: The Right Stuff
  • 1975: Nashville
  • 2003: Monster
  • 1997: Eves Bayou
  • 1971: The Last Picture Show
  • 1991: JFK
  • 1967: Bonnie and Clyde
  • 2004: Million Dollar Baby
  • 1996: Fargo
  • 2010: The Social Network
  • 1995: Leaving Las Vegas
  • 1977: 3 Women
  • 1994: Hoop Dreams
  • 1998: Dark City
  • 2009: The Hurt Locker
  • 1978: An Unmarried Woman
  • 2000: Almost Famous
  • 1973: Cries and Whispers
  • 1987: House of Games
                                     

2. Pratélan pustaka

Saben taun wiwit 1999, kejaba taun 2008, Ebert nerbitaké Roger Eberts Movie Yearbook, ya iku kumpulan kabèh ulasan filemé saka loro setengah taun sadurungé, sarta ésai lan tulisan liya. Dhèwèké uga nulis buku-buku iki:

  • Awake in the Dark: The Best of Roger Ebert ISBN 0-226-18200-2 – a collection of essays from his 40 years as a filem critic, featuring interviews, profiles, essays, his initial reviews upon a filems release, as well as critical exchanges between the filem critics Richard Corliss and Andrew Sarris
  • Questions For The Movie Answer Man ISBN 0-8362-2894-4 – his responses to questions sent from his readers
  • The Perfect London Walk ISBN 0-8362-7929-8 – a tour of Eberts favorite foreign city
  • Behind the Phantoms Mask ISBN 0-8362-8021-0 – his first attempt at fiction.
  • Eberts "Bigger" Little Movie Glossary ISBN 0-8362-8289-2 – a book of movie clichés
  • I Hated, Hated, Hated This Movie ISBN 0-7407-0672-1 – a collection of reviews of filems that received two stars or fewer. Title comes from his review of North.
  • An Illini Century: One Hundred Years of Campus Life no ISBN – the history of the first 100 years of the University of Illinois, edited by Ebert in 1967
  • Scorsese by Ebert ISBN 978-0-226-18202-5 Excerpted Introduction
  • Roger Eberts Four-Star Reviews 1967–2007 ISBN 0-7407-7179-5
  • Roger Ebert 2010. The Pot and How to Use It: The Mystery and Romance of the Rice Cooker. Andrews McMeel Publishing. ISBN 0-7407-9142-7. OCLC 449846539.
  • Life Itself: A Memoir. New York: Grand Central Publishing, 2011. ISBN 0-4465-8497-5
  • Roger Eberts Book of Film ISBN 0-393-04000-3 – a Norton Anthology of a century of writing about the movies
  • The Great Movies ISBN 0-7679-1038-9, The Great Movies II ISBN 0-7679-1950-5, and The Great Movies III ISBN 9780226182087 – three books of essays about great filems
  • Your Movie Sucks ISBN 0-7407-6366-0 – a new collection of less-than-two-star reviews. Title comes from his review of Deuce Bigalow: European Gigolo.
                                     

3. Pranala njaba

  • Situs jaringan resmi
  • Speech: Remaking My Voice 2011
  • Siskel & Eberts classic shows 1975–1999
  • Roger Ebert ing Internet Movie Database
  • Roger Eberts Overlooked Film Festival
  • Archive of American Television interview

Cithakan:Bebungah Pulitzer Kritik 1970–1975 Cithakan:Wrapports

                                     
  • dipunpanggihi malih. 2013 - Kritikus filem pamenang Bebungah Pulitzer, Roger Ebert tilar donya ing yuswa 70 taun. 2 April 3 April 4 April Kalèndher
  • nandhang stroke. 3 April 2013 Kritikus filem pamenang Bebungah Pulitzer, Roger Ebert tilar donya ing yuswa 70 taun. 2 April 2013 Majelis Umum Perserikatan
  • Internet Movie Database Selena filem review at At the Movies with Gene Siskel and Roger Ebert video of television segment Selena filem trailer at You Tube
  • Flixster. Dibukak ing February 26, 2014. Ebert Roger October 19, 2011 Texas Killing Fields Roger Ebert Texas Killing Fields ing Internet Movie
  • basa Inggris dibukak ing 2019 - 10 - 08 Ebert Roger White Chicks movie review & film summary 2004 Roger Ebert www.rogerebert.com ing basa Inggris
  • respon kang apik saka para kritikus filem tinimbang After the Sunset. Roger Ebert ing Chicago Sun - Times nyritakake iki hasil makarya Brosnan kang paling