Back

ⓘ Ékologi




                                               

Piramidha Ékologi

Piramidha ékologi iku piramidha kang nggambaraké struktur trofik ing ékositem. Jinisé piramidha ékologi iku ana telu ya iku piramidha gunggung indhividhu, piramidha biomassa lan piramidha énergi. Piramidha gunggung indhividhu Piramidha iki ngawèh gambaran babagan gunggung indhividhu ing trofik ing piramidha ékologi. Piramidha biomassa Piramidha iki nggambaraké ukuran aboté massa matéri organisme ing saben trofik ing ékan abot. Piramidha kasilé luwih akurat yèn dibandhingaké piramidha gunggung indhividhu. Kanggo ngukur abot ing saben trofik, rata-rata abot organisme ing saben trofik kudu di ...

                                               

Oséania

Oseania punika nama "bawana" ingkang kaginaaken kanggé golongan kepuloan ingkang wonten ing Samodra Pasifik. Oseania punika bawana kanthi wiyar dharatan paling alit lan cacahipun populasi paling alit nomer kalih sasampunipun Antartika. Ing artosan sempit ingkang sepisanan kadhefinisi panjlajah saking Prancis kanthi asma Jules Dumont dUrville ing taun 1831, ingkang lumebet bawana Oseania inggih punika Polinesia kalebet Niu Sélan, Melanesia kalebet Nugini lan Mikronesia. Éwadéné ing artosan wiyar, Oseania ugi ngambah Ostrali lan Indonésia pérangan wétan; nanging langka nglebetaken Jepang lan ...

                                               

Ekologi tetanduran

Ekologi tetuwuhan iku subdisiplin saka ékologi sing nyinaoni distribusi lan akèhé tetuwuhan, interaksi antara sajeroning species tetuwuhan, lan interaksi karo lingkungan. Ekologi tetuwuhan duwé oyod marang géografi tetuwuhan lan studi interaksi antara tetuwuhan lan lingkungané. Lumrahé, lingkup ékologi tetuwuhan nyorot ecophysiology tetuwuhan, population ecology tetuwuhan, community ecology, ecosystem ecology, landscape ecology lan ékologi global. Sacara luwih jero ana prabédan antara ékologi tetuwuhan lan ékologi kéwan, nanging kanthi umum kaya déné studi babagan ékologi ékosistem racaké ...

                                               

Ékosistem

Ekosistem yaiku sistem ékologi kang diwangun karo gayutan timbal balik boten terpisahke antara mahluk hidup karo lingkungane. Ekosistem bisa dijenengke tatanan kesatuan kanthi wutuh lan menyuluruh antara segenap unsur lingkungan hidup kang padha ngaruhi. Ekosistem minangka gabungan saka setiap unit biosistem kang nglibatake interaksi timbal balik antara organisme lan lingkunagn fisik mula aliran ènergi menyang karo struktur biotik tartamtu lan dadi siklus materi antara organisme lan anorganisme. Matahari minangka sumber saka ènergi sing ana. Ekosistem kapérang dadi 4: Ekosistem darat: biom ...

                                               

Organisme

Ing èlmu biologi lan ékologi, organisme iku sajatiné bandha kang urip utawa kanthi èlmiah yaiku kumpulan sèl kang silih prabawa nganti duwé fungsi kang stabil lan duwé sipat urip. Mila organisme asring uga ingaran Diarani organisme kompleks yèn kasusun saka akèh sèl.

                                               

Habitat

Habitat punika papan ing pundi satunggaling spésies gesang kaliyan kembang-biak. Dhasaripun, habitat punika lingkungan - paling boten lingkungan fisikipun & mdash; ing saubengipun populasi satunggaling spésies ingkang gadhah prabawa saha dipuntrapaken déning spésies punika. Awalipun miturut Clements & Shelford 1939, habitat punika lingkungan fisik ingkang wonten saubengipun spésies, utawi populasi spésies, utawi kelompok spésies, utawi komunitas. Ing ngèlmu ékologi, manawi ing satunggaling papan wonten pinten-pinten spésies ingkang gesang sami-sami dados bagi-bagi habitat ingkang sami mila ...

                                               

Alam

Alam utawa alamiah iku dianggo sajeroning apa waé sing ora digawé déning manungsa. Bab kaya cuaca, tetuwuhan, sato kéwan, gunung, kali, srengéngé lan isih akèh manèh iku péranganing alam. Para ilmuwan nyinaoni cara lumakuné pérangan-péranganing alam mau. Apa waé sing digawé déning manungsa diarani gawéan manungsa utawa diarani artefak. Ana èlmu alam sing nyinaoni manéka péranganing alam. Ékologi iku ngèlmu ngenani tetuwuhan lan kéwan minangka sakabèhané, déné biologi luwih nyinaoni saben kéwan siji lan sijiné kanthi individual.

                                               

Perdu

Perdu utawa Semak ya iku salah siji tuwuhan kayu kang dibéakake karo wit racaké amarga pange akèh lan dhuwure luwih endhep, racaké kurang saka 5-6 mèter. Akèh tuwuhan kang wujud wit utawa perdu gumantung saka kaanan tukule. Lumrahé perdu duwé oyot tunggang lan urip nggerombol luwih sawit, pang, lan godhonge tukul nggerombol.

                                               

Australasia

Australasia iku sebutan tumrap kawasan ing Oséania kang nyakup Australia, Niu Selan lan pulo-pulo ing saubengé ing Samudra Pasifik. Istilah iki diciptakaké déning Charles de Brosses sajeroning bukuné Histoire des navigations aux terres australes lan asal saka basa Latin kang tegesé "kidul Asia". De Brosses mbédakaké Australasia saka Polinésia, Mikronésia ing wétan-lor, lan Magellanika ing kidul-wétan Samudra Pasifik. Dideleng saka sisih géografi fisik, bawana Australia, Tasmania, Niu Selan, lan Mèlanésia kalebu sajeroning Australasia, sauntara iku miturut géografi pulitik, istilah "Austral ...

                                               

Fisiologi tetanduran

Fisiologi tetuwuhan iku péranganing botani kang magepokan karo fungsi, utawa fisiologi, tetuwuhan. Babagan kang cedhak karo ngélmu iki kalebu morfologi tetuwuhan, ékologi tetuwuhan, phytochemistry, biologi sèl, lan biologi molekular.

                                               

Pratélan Abang IUCN

IUCN Red List of Threatened Species utawa dicekak IUCN Red List iku pratélan sing mbahas status konsèrvasi manéka jinis makluk urip kaya kéwan lan tetuwuhan sing diwetokaké déning IUCN. Pratélan iki diwetokaké sepisanan ing taun 1948 lan minangka paugeran paling mrebawani ngenani status kaanekaragaman hayati. IUCN Red List ngukuhaké kritéria kanggo évaluasi status kalangkaan sawiji spésies. Kritéria iki rélevan tumrap kabèh spésies ing saindhenging donya. Angkahé kanggo ngélikaké wigatiné masalah konsèrvasi marang publik lan sing gawé kawicaksanan kanggo nulung komunitas internasional saje ...

                                     

ⓘ Ékologi

  • Ékologi iku èlmu kang nyinaoni interaksi antarané organisme karo lingkungan lan liya - liyané. Asalé saka tembung Yunani oikos habitat lan logos èlmu
  • Piramidha ékologi iku piramidha kang nggambaraké struktur trofik ing ékositem. Jinisé piramidha ékologi iku ana telu ya iku piramidha gunggung indhividhu
  • mancanagara Prancis. Sacara ékologi Oseania punika satunggal ing antaraning wolu zona ékologi terestrial donya. Zona ékologi Oseania ngambah Mikronesia
  • Ekologi tetuwuhan iku subdisiplin saka ékologi sing nyinaoni distribusi lan akèhé tetuwuhan, interaksi antara sajeroning species tetuwuhan, lan interaksi
  • klasifikasi taksonomi modèrn. Piyambakipun ugi salah satunggiling bapak ékologi modèrn. Linnaeus punika ahli botani ingkang dipunmulèni ing jamanipun.
  • Ekosistem yaiku sistem ékologi kang diwangun karo gayutan timbal balik boten terpisahke antara mahluk hidup karo lingkungane. Ekosistem bisa dijenengke
  • Ing èlmu biologi lan ékologi organisme basa Yunani organon kang tegesé piranti piranti iku sajatiné bandha kang urip utawa kanthi èlmiah yaiku kumpulan
  • populasi spésies, utawi kelompok spésies, utawi komunitas. Ing ngèlmu ékologi manawi ing satunggaling papan wonten pinten - pinten spésies ingkang gesang
  • diarani artefak. Ana èlmu alam sing nyinaoni manéka péranganing alam. Ékologi iku ngèlmu ngenani tetuwuhan lan kéwan minangka sakabèhané, déné biologi
Carolus Linnaeus
                                               

Carolus Linnaeus

Carolus Linnaeus punika ngèlmuwan Swèdhen ingkang ndamel pondhasi kanggé sistém klasifikasi taksonomi modèrn. Piyambakipun ugi salah satunggiling bapak ékologi modèrn. Linnaeus punika ahli botani ingkang dipunmulèni ing jamanipun. Sasanèsipun punika, piyambakipun ugi baud ing kathah basa. Linnaeus sasanèsipun dados ahli botani ugi ngrangkep dados ahli zoologi saha dhokter.

Ernst Haeckel
                                               

Ernst Haeckel

Ernst Heinrich Philipp August Haeckel, uga ditulis von Haeckel, iku ahli biologi, ahli naturologi, filsuf, dhokter, profésor, lan seniman sing nemu, ngandharaké, lan mènèhi jeneng marang spésies anyar cacah éwon, metha petha génealogi gegayutan sakèhing makluk urip, lan nyipta istilah biologi anyar, kaya filum, filogèni, ékologi, lan kingdom Protista. Haeckel mratahaké karyané Charles Darwin ing Jerman, lan ngembangaké téyori rekapitulasi sing kontrovèrsiyal.